Lufthavn er klar til endnu flere kæmpefly

Der skulle gerne flyve mange flere Airbus A380-fly fra København i fremtiden. Lufthavnen er gearet til det.

Står det til Københavns Lufthavn, bliver dagens premiereafgang med det store Airbus A380-fly fra luftfartsselskabet Emirates ikke en engangsforestilling.

Lufthavnen ser meget gerne, at andre selskaber indsætter kæmpeflyet med plads til mange hundrede passagerer på deres ruter til og fra den danske hovedstad.

- Vi arbejder på, at det her bliver ved med at udvikle sig. Timingen med Emirates har været rigtig fin, men vi ser frem mod yderligere vækst. Vi er i dialog med et par asiatiske selskaber, men der er ingen aftaler lige nu og her, siger Henrik Peter Jørgensen, der er kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn, til Ritzau.

Han glæder sig over at kunne tage imod de store fly, som fra og med tirsdag hver dag skal bringe 615 passagerer til og fra Dubai.

Det har kunnet lade sig gøre, fordi man i forbindelse med en række nødvendige investeringer lagde et ekstra lag oven på.

- Da vi foretog en planmæssig renovering af en af vores rullebaner, udvidede vi den i bredden, så den passede til de nye fly.

- Og samtidig med, at vi udvidede i C-fingeren, så der blev plads til flere interkontinentale afgange, har vi indrettet en gate med to broer, der kan anvendes samtidig.

Den nye gate er indrettet, så de mange Airbus A380-passagerer kan boarde på den samme tid, som det tager at fylde et almindeligt langdistancefly.

Derfor vil gaten også kunne bruges til flere daglige afgange, hvis ellers ikke de falder lige oven i hinanden.

Blandt de øvrige selskaber, der har bestilt de nye A380-fly, er Singapore Airlines, Thai Airways, Lufthansa og Air France.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere