Lille københavnsk galleri ramt af storpolitik

Amerikansk handelsembargo mod Cuba rammer pludselig et lille galleri i Istedgade i København

USAs præsident Barack Obama besøger i disse dage Cuba, som det store land i mange år har haft et stærkt anstrengt forhold til. Forholdet er så anstrengt, at USA siden 60´erne har opretholdt en handelsembargo mod ø-staten. Den embargo rammer nu et lille galleri på Vesterbro i København.

Havana Kunsthandel åbnede i starten af januar på Istedgade i København og sælger kunst, der produceres af cubanske kunstnere. Men i sidste uge fik direktør Rasmus Lindboe besked om, at der var problemer.

-Når folk betaler med kreditkort, sker det i en terminal, som styres af virksomheden Izettle. De kan også betale med Paypal. De to er amerikanske virksomheder. Og den amerikanske handelsembargo betyder, at både de og deres datterselskaber ikke må handle med Cuba. Pludselig skrev de forleden til mig, at de havde registreret ulovlig aktivitet og suspenderede vores konto indtil videre," fortæller galleridirektøren.

Og dermed bliver livet besværligt for det københavnske galleri. For kunderne kan ikke længere betale med kreditkort eller online via Paypal.

-Nu må vi bede dem om at gå hjem og lave en bankoverførsel eller finde den nærmeste dankortautomat og hæve kontanter, så de kan gennemføre deres køb," siger han.

Da han først læste mailen, syntes han, at det var en smule komisk, hvordan storpolitik pludselig kunne ramme hans  lille galleri, men komikken holdt op, da det langsomt gik op for ham, at den ville gøre kundernes liv mere besværligt.

Rasmus Lindboe har skrevet til de to virksomheder for at forklare, hvad det er han handler med, men ved ikke, om det er nok til at få kontoen genåbnet.

Amerikanerne er i færd med at slække på restriktionerne over for Cuba og præsident Obamas besøg i landet kan måske være med til at sætte yderligere skub i forhandlingerne - og dermed også hjælpe Havana Kunsthandel på Vesterbro i København, Danmark.

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere