Låser du døren når du er hjemme? - det gør Københavnerne

I Hovedstaden lader 18 % døren stå ulåst, når de er hjemme. Det er halvt så mange som i Nordjylland og lavere end landsgennemsnittet. Men det giver alligevel tyvene muligheder.

Låser du døren, når du er hjemme?

I 2015 var der mere end 33.000 indbrud i Danmark. Sidder man i haven eller på altanen med ulåst hoveddør, kan man helt uden at opdage det få ubudne gæster.

Og skulle uheldet være ude, kan den ulåste dør have konsekvenser for, hvordan tyveriet bliver dækket af forsikringen.

Alligevel låser gennemsnitligt 29 % af danskerne ikke døren, når de er hjemme. I Hovedstaden ligger man under gennemsnit. Her er det nemlig 18 %, som ikke sørger for at låse hoveddøren, når de er derhjemme. Til sammenligning er det tilsvarende tal hele 39 % i Nordjylland.

Det viser en ny undersøgelse lavet af TNS Gallup for Gjensidige Forsikring. 

- Det er ganske ubehageligt at få besøg af tyven. Særligt hvis man er hjemme, når det sker. En låst dør er en forhindring for tyven, og forebygger derfor tyveri. Derudover er en låst dør et krav, hvis forsikringen skal dække hændelsen som et indbrudstyveri, og ikke bare som et simpelt tyveri, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring. 

Indbrudstyveri eller simpelt tyveri

I undersøgelsen svarer hhv. 68 % af nordjyderne og 59 % fra Hovedstaden, at de ikke ved, hvordan forsikringen dækker, når de er på terrassen, i gården eller haven, og får stålet noget fra et ulåst hjem. Det bekymrer Kim Rud--

- Vi oplever fra tid til anden, at kunder har siddet udenfor med ulåst hoveddør, og så får stjålet noget inde fra huset eller lejligheden. Dette betragtes som simpelt tyveri, og så bliver fx smykker og penge, som er værdifuldt for os og tyven, ikke dækket. Hvis døren til gengæld er brudt op, er der tale om et indbrudstyveri, og så dækker forsikringen. Derfor opfordrer vi til, at man holder døren låst, når den ikke er under opsyn.

Flest indbrud i Hovedstaden 

I undersøgelsen svarer flest fra etageejendomme, at deres døre bliver låst, enten automatisk med smæklås eller helt bevidst, når de er udendørs eller indendørs.

Til sammenligning er langt flere gårde og villaer ulåste. Det kan muligvis forklare, hvorfor Hovedstadsregionen har færre ulåste hoveddøre. Men på trods af flere ulåste døre, er det alligevel her, der sker flest indbrud. I 2015 blev der registreret mere end 11.000 indbrud i Hovedstaden, hvorimod der i Nordjylland blev noteret fire gange færre.

Nemlig lige omtrent 3000. Antallet af indbrud har dog i en længere periode været faldende. 

Så mange låser ikke døren, når de er hjemme

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere