Kyllingekød var ikke koldt: Nu får kebabkæde en bøde

Kebabistans forretning på Istedgade har fået en bøde efter et kontrolbesøg – og lover nu at stramme op.

En meget sur smiley og en bøde på 5.000 kroner.

Det var hvad der kom ud af, at Fødevarestyrelsen den 22. maj kom på kontrolbesøg hos Kebabistan på Istedgade på Vesterbro i København.

Det skriver BT.

Nu er opbevaringen ændret

Årsagen: Temperaturen i en spand med nedkølet stegt kyllingekød fra dagen før blev målt til 17,2 grader.

Mad må ikke være over ti grader i mere end tre timer efter tilberedning, og al kødet måtte derfor kasseres, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Reglerne skyldes, at der ved høje temperaturer er risiko for, at bakteriemængden kan stige til et niveau, hvor det er sygdomsfremkaldende.

Daglig leder af Kebabistan på Istedgade, Mehmet Mustafa, siger til at BT, at takeaway-stedet nu er begyndt at opbevare sit kød i bakker af rustfrit stål frem for plastspande, da stålet holder bedre på kulden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere