Kunstværker pryder gavle i Nordvest - se dem her

Rentemestervej og Møntmestervej har fået seksten kunstværker. Her er billederne af de seksten gavle, som malerne har arbejdet med de seneste tre år.

Efter tre års arbejde er kunstværkerne på seksten gavle på Rentemestervej og Møntmestervej i Københavns Nordvestkvarter færdige.

Gavlene er skabt på kurator Jens-Peter Brasks initiativ. Han er inspireret af bydele som Schöneberg i Berlin og Wynwoodkvarteret i Miami, der er blevet store attraktioner på grund af områdernes street art. Jens-Peter Brask håber, at mange vil komme forbi og betragte gavlene, og at beboerne i området får glæde af kunstværkerne:

- Jeg håber, at beboerne føler, at de har fået et gladere og mere lyst område. Jeg håber også, at de i stedet for at snakke med naboen om skavanker eller vejret, så snakker man om kunsten og gavlene, siger Jens-Peter Brask.

Det er andelsforeningen AB Mønten, der er placeret mellem Møntmestervej og Rentemestervej, der har stillet de seksten gavle til rådighed for projektet, der har fået økonomisk støtte af bl.a. Områdefornyelse Nordvest. Målet med gavlene er, at "de skal fremhæve kvarterets kant og skabe en ny kreativ rute i Nordvest, der forbinder iværksættermiljøerne og kulturinstitutioner fra Lygten Station helt til Utterslev Torv".

Du kan se billeder af de seksten kunstværker øverst i artiklen. 

De seksten kunstnere