Kunst: Kinesisk kunstner mangler legoklodser

På Kunsthal Charlottenborg i København har man forlænget indsamlingen af legoklodser til den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

Indsamlingen af legoklodser har været så stor en succes, at Kunsthal Charlottenborg i København nu har valgt at forlænge indsamlingen af klodser frem til den 22. december.

Den kinesiske kunstner og systemkritiker Ai Weiwei har tidligere har siddet i husarrets i Kina, og har også været fængslet på grund af sine regeringskritiske aktiviteter. Kunstneren har tidligere haft anmelderroste og velbesøgte udstillinger på Louisiana i Humlebæk og på Arken i Ishøj.

Afvist af Lego

Kunstneren blev i september afvist af Lego, da han ønskede at købe et større parti legoklodser til et værk, der skulle indgå i udstillingen 'Andy Warhol / Ai Weiwei' på the National Gallery of Victoria i Melbourne, Australien. Begrundelsen var at Lego ikke ønskede at bidrage til et politisk værk.

Se også: Ai Weiwei på Arken

Ai Weiwei følte, at LEGOs afvisning var et udtryk for censur, og i protest startede Ai Weiwei sin egen globale indsamling af legoklodser.

Samler ind i BMW

Kunsthal Charlottenborg er det officielle opsamlingssted i Danmark. Indsamlingen foregår igennem soltaget på en BMW, som er opstillet i gården på Kunsthal Charlottenborg.

- Vi er på kunstens side, og ser det som vores rolle at være med til at realisere internationalt anerkendte kunstneres værker. Så da vi blev spurgt fra Ai Weiwei Studio i Berlin om Kunsthal Charlottenborg ville være det officielle indsamlingssted i Danmark, sagde vi ja med det samme, lyder det fra direktør på Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, i en pressemeddelelse.

Indsamling forlænget til 22. december

Indsamlingen begyndte 29. oktober i København, og nu har Ai Weiwei og Kunsthal Charlottenborg besluttet at forlænge indsamlingen af LEGO frem til 22. december for at give endnu flere danskere mulighed for at donere til realiseringen af værket.

- Når vi har valgt at forlænge indsamlingen er det i håb om, at endnu flere danskere vil donere legoklodser til Ai Weiweis projekt og for at skabe yderligere opmærksomhed omkring hans sag, siger direktør Michael Thouber.

Også på en række andre kunstinstitutioner i verden er der opstillet opsamlings-BMW'er til legoklodser. Blandt andet på Brooklyn Museum i New York, Royal Academy i London, Martin-Gropius-Bau i Berlin, Contempory Art Center i Malaga og National Gallery of Victoria i Melbourne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere