Kun Premier League kan lokke Kvist væk fra FCK

Et skifte til en klub i Premier League er det eneste, som kan få William Kvist til at skifte fra FC København.

William Kvist ønsker at slutte fodboldkarrieren i FC København.

Kun et skifte til en klub i den engelske Premier League kan få midtbanespilleren til at forlade københavnerklubben.

Lige præcis den mulighed er af samme grund skrevet ind som en klausul i kontrakten med FCK. Men Kvist regner ikke med, at den bliver aktuel.

- Klausulen om at kunne rejse efter et år var kun tiltænkt i forhold til, hvis jeg kunne få en mulighed i Premier League igen, som er den "højeste hylde", og hvor jeg synes, det har været det mest spændende sted at være.

- Jeg fik kun kort tid i Premier League under Felix Magath, så det var nok det eneste, jeg ikke var helt klar til at sige farvel til i sommer, siger Kvist til klubbens hjemmeside.

- Men nu, hvor vi hverken har spillet europæisk med FCK, eller jeg skal med til EM, så er det ikke et sandsynligt scenarie.

- Så jeg arbejder ud fra - som jeg hele tiden har gjort - at det er FCK resten af kontraktperioden. Og det er jeg meget, meget lykkelig for, siger Kvist.

Kvist skiftede fra Stuttgart til Fulham i januar 2014, men under manager Felix Magath blev det aldrig til et gennembrud i Englands bedste fodboldrække.

Fulham rykkede ned, og det endte med et sommerskifte til Wigan i den næstbedste engelske række, men også den efterfølgende sæson endte med nedrykning og manglende succes på banen.

Derfor er drømmen om et ophold i Premier League lige nu langt væk for 30-årige Kvist, som heller ikke gider at gå trænervejen, når karrieren slutter.

- Jeg kan ikke forestille mig at slutte karrieren et andet sted end FCK. Umiddelbart har jeg ikke planer om at blive træner.

- Jeg kan mærke, at jeg ikke synes, det er der, det mest interessante arbejde inden for fodbolden ligger. Selv om jeg nok har samlet meget erfaring, man kan bruge som træner, lyder det fra Kvist.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere