Krible krable museum åbner i København

Børnehavebørn kan få en på opleveren, når fire, seks og ottebenede kræ bliver luftet på Vesterbro.

Saxoparken, den smalle, grønne tange på Vesterbro i København, får nyt liv. I dag åbner Danmarks første Krible Krable Museum for små børn og børnefamilier. Museet er af den mere ualmindelige slags, for det er fyldt med levende dyr.

-Børnene får lov at møde og opleve insekter på nærmeste hold. Nogle børn er bange for insekterne, dem prøver vi at gøre trygge. Andre er måske lidt overivrige, dem lærer vi, hvordan man passer godt på insekterne, siger Frank Olesen, der er leder af det nye Krible Krable Museum.

Børne kan stifte bekendtskab med bænkebidere, brumbasser, snegle, løbebiller, orm, myrer, og alt muligt andet småvrimmel fra den danske og udenlandske fauna. Tanken er at skabe liv og mangfoldighed i byen, at give københavnske børn og deres forældre en usædvanlig mulighed for at fordybe sig i den natur, der også er i det indre København. Måske være med til at skabe flere levesteder for smådyr i byen, i parker og bede eller på altanen.

-Der er ikke nogen tvivl om, at børn er mere åbne overfor insekter og kryb end deres forældre. Det er tit deres forældre, der siger, ”ej det skal du ikke,” når børnene vil røre ved insekterne, så overbeviser vi forældrene om, at det må børnene godt.

Museet holder åbent fra maj til september, hvorefter dyrene holder fri i vinterhalvåret. I dagtimerne er der Krible Krable forløb for daginstitutioner, og i løbet af sommeren vil der være aften- og weekend-arrangementer med forskellige temaer for alle interesserede.

Museet er blevet muliggjort med midler fra Nordea-fonden, der støtter Naturvejlederforeningens Krible Krable-projekt, og er et samarbejde mellem Vesterbro Lokaludvalg og Københavns Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere