Konservativ gruppeformand er gravid: Eks-borgmester skal vikariere

Det bliver Allerøds tidligere borgmester, der erstatter Mette Abildgaard i Folketinget, når hun går på barsel i oktober.

Den 29-årige gruppeformand for den konservative folketingsgruppe, Mette Abildgaard, er gravid, og går alt efter planen på barsel fra folketingets åbning i oktober og nogle måneder frem.

Det skriver Det Konservative Folkeparti i en pressemeddelelse. 

Mette Abildgaards to suppleanter til folketinget er to tidligere konservative politikere, Mette Thiessen og Pernille Vermund, som i dag begge er medlemmer af Nye Borgerlige. 

De to suppleanter afstår begge fra at overtage Mette Abildgaards plads i Folketinget, da de ikke vil have en situation, hvor Mette Abildgaards graviditet ville give ét af De Konservative seks mandater til Nye Borgerlige: 

- Det vil ikke være det rigtige at gøre. En barselsorlov skal man ikke bruge til at fremme sin egen sag på. Så jeg fortsætter i mit gode job som skolelærer, indtil Folketingsvalget, så skal jeg nok komme i Folketinget på et mandat fra Nye Borgerliges vælgere, siger Mette Thiessen i en pressemeddelelse fra Nye Borgerlige. 

Tidligere borgmester bliver vikar

I stedet bliver det Allerøds tidligere konservative borgmester Erik Lund, der som tredjesuppleant sætter sig i Folketingssalen fra oktober. 

Den pudsige "arvefølge" var også et tema efter valget i 2015. Her meddelte Mette Abildgaard, at hun ikke ville blive minister, hvis Venstre, Liberal Alliance og De Konservative blev enige om en ny regering. De Konservative ville nemlig ikke risikere, at hendes mandat gik til Nye Borgerliges partistifter, skriver Ritzau.

- Vi vil aldrig overhovedet risikere fra konservativ side at forære et af vores seks værdifulde mandater til et andet parti, og det ville med meget stor sandsynlighed ske, hvis jeg skulle være minister, skrev Mette Abildgaard dengang på Facebook. 

Hun understregede, at hendes kritik gik på valgloven og ikke Pernille Vermund.

Det Konservative Folkeparti vil på et senere tidspunkt offentliggøre den nye konstituering af folketingsgruppen, når det er på plads, skriver Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere