Københavns Politi: Bombetruslerne var falske

Mandag eftermiddag blev flere lufthavne og flere indkøbscentre evakueret i hele Danmark. Også i København var der trusler - men de var useriøse, siger politiet.

ARKIVFOTO: Blegdamsvej ved Rigshospitalet har tidligere været evakueret på grund af bombetrussel Foto: David Leth Williams / scanpix

Bombetruslerne har rusket i de håndhævende myndigheder mandag eftermiddag.

I Midt- og Vestsjællands Politikreds valgte man at evakuere både indkøbscentret Ro's Torv og Roskilde Lufthavn i Tune.

Begge lokationer blev evakueret omkring klokken 13. mandag eftermiddag, men lufthavnen blev for kort tid siden genåbnet efter politiet havde gennemsøgt stedet. 

Læs også Roskilde Lufthavn genåbnet: Intet mistænkeligt fundet

Også i Københavns Politikreds har man mærket bombetruslerne. Men her har man valgt, at man ikke vil evakuere, da man ikke fandt dem alvorlige. Det oplyste Københavns Politi tidligere til TV 2 Lorry.

- Der er mailet flere bombetrusler mod flere lokaliteter, og de kommer fra samme afsender. Vi har vurderet dem og tager dem ikke alvorligt, lyder det fra Henrik Brix, der er den centrale vagtleder hos Københavns Politi. 

Læs også Byge af bombetrusler: Lufthavn og center evakueres

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi hvilke loaktioner, der var bombetruet.  Her var der tale om flere vitale centre for infrastrukturen, der var truet.

DISSE STEDER VAR TRUET I KØBENHAVN

 • Københavns Lufthavn, Kastrup
   
 • Fields
   
 • Københavns Universitet
   
 • Rigshospitalet
   
 • Fisketorvet
   
 • Frederiksberg Centret
   
 • Copenhagen Business School (CBS)

Ifølge Københavns Politi har man været i dialog med Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste omkring truslerne.

Her har man lavet en samlet vurdering af, at truslerne var grundløse. Derfor efterforskes bombetruslerne nu - men ingen steder i København vil blive evakueret som konsekvens af den aktuelle bombetrussel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik