Københavnerluften den reneste i 40 år

Trods mere trafik og flere indbyggere - københavnerne har fået langt renere luft

Det er tal fra Dansk Center for Miljø og Energi, som ifølge P4 København viser, at luften i storbyen er renere end sit rygte.

Dansk Center for Miljø og Energi arbejder med at måle netop luftforureningen i Storkøbenhavn.

-- Partikeludledningen har været faldende igennem flere årtier. Det er sket som følge af renere teknologi inden for vejtrafik. Der er sket rigtigt meget på motorteknologien og derudover har man renseforanstaltninger som kaalysatorer og partikelfiltre, siger Ole Hertel, der er professor og sektionsleder på institut for miljøvidenskab ved Aarhus Universitet, til P4 København.

Den Københavnske Teknik- og Miljøborgmester, Enhedslistens Morten Kabell, har tidligere bebudet en skærpet indsats - blandt andet over partikelforurening fra Dieselkøretøjer, og de nye tal får ham ikke til at skifte holdning.

-- Luftforureningen har mange årsager, og det er vigtigt, at vi griber fat i dem alle sammen for at sikre, at københavnernes sundhedstilstand bliver bedre og bedre. Der er ingen grund til at stoppe nu, siger Morten Kabell til P4 København.

 

Et af hovedstadens nye tiltag for at skaffe renere luft er at lade skraldebiler køre på gas. Det kan du læse mere om her.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

80_percent

playGladsaxe firdobler antallet af ladestandere til elbiler

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere