København vil have plejehjem til håndværkere og kunstnere

Københavns Kommune vil investere en million kroner i to nye profilplejehjem - et for kunstnere og et for håndværkere. Sagen behandles politisk i aften.

Foto: Linda Kastrup / Scanpix

Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune skal i dag tage stilling til, om to eksisterende plejehjem skal omdannes til såkaldte profilplejehjem.

- Det er rigtig godt, hvis endnu flere ældre får mulighed for at dyrke deres interesser på et særligt plejehjem, siger Ninna Thomsen, der er Sundheds- og Omsorgsborgmester, til DR København.

I forvejen har København seks profilplejehjem med blandt andet fokus på musik, mad og sport, og det er grundet deres succes, at Ninna Thomsen ønsker endnu to.

Det ene skal have fokus på fag og håndværk og det andet på kunst og kultur. 

- En erfaringsopsamling viser, at fagligheden er øget på profilplejehjemmene. Derudover tror jeg, at det er vigtigt for ældre på plejehjem, at de kan fortsætte livet sammen med mennesker, de deler interesser med, siger Ninna Thomsen til DR København.

Det er en god idé med profilplejehjem, mener Christine Swane, der er kultursociolog og direktør i fonden Ensomme Gamles Værn.

- De kan fungere som inspirationskilde for andre plejehjem, der forhåbentlig også får lyst til at gøre mere ud af deres aktiviteter, siger hun til DR København.

Dog mener Christine Swane, at det er vigtigt at fastholde et fokus på, at der findes andre plejehjem end dem med særlige profiler.

- Det er vigtigt, at også normale plejehjem får penge til aktiviteter, siger hun til DR København .

København er indtil videre den eneste kommune med profilplejehjem, og efter planen er det Ørestad Plejecenter og Håndværkerforeningens Plejehjem, der i løbet af 2017 skal have specielle profiler.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik