København overvejer støtten til Det Kongelige

Politikerne i hovedstaden overvejer, om København skal nedsætte sin millionstøtte til Det Kongelige Teater.

Regeringens spareplan for Det Kongelige Teater risikerer at føre flere besparelser med sig end de 50 millioner kroner, der ellers lægges op til med den nye fireårige aftale for nationalscenen. Det skriver netavisen Altinget.

Det er nemlig ikke kun staten, der finansierer den danske nationalscene. Det gør også skatteborgerne i Københavns Kommune - med cirka 48 millioner kroner om året. Og som en reaktion på statens planer om at mindske sit tilskud til Det Kongelige Teater overvejer flere centrale partier på Københavns Rådhus nu det samme.

- Det vil være helt rimeligt, at vi nu også mindsker vores bidrag til Det Kongelige Teater. Der er måske en forventning om, at hvis man mindsker de statslige støttemidler, så udligner København bare, men sådan spiller klaveret jo ikke. Det vil være helt naturligt, at vi nu også kigger nærmere på, om vi ikke kan frigøre nogle midler på den konto og bruge til kultur- og fritidsinitiativer for vores egne borgere - her får vi jo pengene tifold tilbage, siger Venstres medlem af Borgerrepræsentationens kultur- og fritidsudvalg Michael Gatten til Altinget.

Han mener, at regeringen i det hele taget har en 'ekstremt negativ tilgang til landets hovedstad.'

Socialdemokraterne i København er også klar til at drøfte, om kommunen skal justere sin støtte til nationalscenen ligesom staten.

- Vi har jo nogle hovedstadsforpligtelser, som ikke altid kommer til orde i den nationale kulturdebat. Og i den forbindelse kunne det være nærliggende at tage nogle af de penge, vi giver til den fælles nationale kulturscene, og i stedet bruge dem på eksempelvis de små storbyteatre, siger det socialdemokratiske medlem af kultur- og fritidsudvalget Tue Hækkerup til Altinget.

Reaktionen skal også ses i lyset af, at politikere på rådhuset - over en bred kam - føler, at regeringen generelt nedprioriterer landets hovestad til fordel for provinsen, blandt andet med den storstilede udflytning af statslige arbejdspladser, skriver Altinget.

Det Kongelige Teater står som nævnt foran besparelser på omkring 50 millioner kroner de kommende fire år. Det er konsekvenserne af den fireårs-aftale, som samtlige partier i Folketinget netop har vedtaget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere