København: Færre sættes på gaden

Antallet af udsættelser er faldet markant i København, det viser nye tal. Man frygter dog, at kontanthjælpsloftet vil få antallet til at stige igen.

Antallet af borgere i København, der bliver tvunget til at flytte fra deres bolig, falder.

Faktisk er antallet af udsættelser faldet med næsten 24 procent fra 2014 til 2015.

Det viser Domstolsstyrelsens seneste opgørelse over fogedsager. Fogedsager er de såkaldte udsættelser, hvor folk bliver tvunget til at at flytte fra deres hjem, fordi de ikke har kunne betale husleje.

Målrettet indsats

Ifølge interesseorganisationen BL - Danmarks Almene Boliger skal forklaringen findes i en målrettet indsats mod økonomisk rod hos socialt udsatte.

 - Vores arbejde med gældsrådgivning og økonomisk rådgivning i boligområderne i samarbejde med kommunerne er den vigtigste brik i det her spil, siger BL's direktør, Bent Madsen, til Politiken.

I København blev 361 borgere blev sat ud af deres hjem i løbet af 2015. Det er et fald på 24 procent sammelignet med året før. Og det glæder socialborgmester Jesper Christensen fra Socialdemokratiet.      

Kontanthjælpsloftet spænder ben

Han er dog samtidig bekymret for, at det kommende kontanthjælpsloft vil betyde, at antallet af udsættelser vil komme til at stige igen.

 - Tidligere har man kunnet se udsættelseskurven knække, når der kom ændringer i folks forsørgelsesgrundlag, siger Jesper Christensen, som også bakkes op af Bent Madsen.

 - Vi frygter, at antallet af udsættelser vil stige, fordi der jo er tale om en ganske stor reduktion i mange familiers rådighedsbeløb, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere