Klostergaarden: Konkursramt andelsforening solgt

Nu kan de tidligere andelshavere i den konkursramte boligforening Klostergaarden på Østerbro sætte et endeligt punktum. Efter fire års usikkerhed er bygningerne solgte og de er dermed almindelig lejere.

Andelshaverne i den konkursramte andelsboligforening Klostergaarden på Østerbro får nu efter mere end fire års juridisk armlægning med Nordea lov til at rive deres andelsbeviser i stykker.

Det står klart, efter at de 96 andelshavere og ejendommens lejere har modtaget et brev om, at deres ejendom per 1. december er solgt til et selskab hjemmehørende hos ejendomsinvestoren Lars Thylander. Det skriver Finans.

- Der er ingen tvivl om, at andelshaverne nu overgår til at være almindelige lejere og dermed til betaling af den regulerede omkostningsbestemte husleje frem for den højere boligafgift, som de har betalt, siden foreningen blev stiftet i 2008, siger advokat Kasper Westberg, der på vegne af nogle andelshavere har kæmpet mod Nordea.

Andelsboligforeningen blev taget under konkursbehandling i maj 2011.

Efterfølgende har Nordea som långiver til foreningen kæmpet en mere end fire år lang kamp for at få foreningen taget ud af konkurs og leveret tilbage til andelshaverne.

Omvendt har flere andelshavere på vegne af alle medlemmer af foreningen kæmpet for, at de fra konkursens indtrædelse reelt var forvandlet til lejere og dermed kun skulle betale den omkostningsbestemte husleje.

Andelshaveren Lars Erik Sebbelov, der har været bannerfører for hele den juridiske kamp med Nordea, ærgrer sig over det lange forløb.

- Der er gået så lang tid med det her, at begge sider har tabt stort. Jeg havde håbet, at Nordea ville have indgået en mindelig gældsakkord. Men det var ikke tilfældet. Og nu står vi i en situation, hvor mange ikke alene har tabt deres andelsindskud, men også står med et stort andelslån, der nu bliver forvandlet til en dyr kassekredit,« siger han til Finans.

Nordea havde i går ingen kommentarer til salget af Klostergaarden. Det var ikke muligt at få en kommentar fra ejendomsinvestoren Lars Thylander, der er bestyrelsesformand for det selskab, der har indgået aftalte om at købe ejendommen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere