Kgs. Nytorv genåbner som rundkørsel i morgen

Mandag den 2. november 2015 bliver den oprindelige trafik genåbnet omkring Kgs. Nytorv, så pladsen igen kommer til at fungere som rundkørsel for cykler, busser og biler.

I det seneste halvandet år har der været spærret af ved Strøget pga. metrobyggeriet på Kgs. Nytorv, men i de kommende otte måneder bliver metrobyggeriet trukket tilbage til Krinsen, hvilket vil forbedre fremkommeligheden for de mange tusinde trafikanter, som dagligt passerer Kgs. Nytorv.

Genåbningen vil således medføre, at busserne i retning mod Rådhuspladsen kan komme hurtigere frem, ophobningen af biler i St. Kongensgade vil blive mindre som følge af bedre trafikafvikling på selve Kgs. Nytorv, og cyklisterne slipper for omvejen forbi Charlottenborg. Generelt bliver forholdene for cyklister mere trygge, fordi der kommer mere vejareal til både cykler, biler og busser.

Trafikanterne opfordres dog til at være ekstra opmærksomme i den kommende tid, fordi der kan opstå forvirring i starten, indtil man har vænnet sig til, at man igen kan køre hele vejen rundt om Kgs. Nytorv.

Der vil fortsat være vejarbejde på Kgs. Nytorv frem til februar 2016, da vejene skal genetableres, og der skal laves afsætningspladser til turistbusser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere