Kaffetårnet er reddet

Et samarbejde er vejen frem: Abdullah kan få lov til at beholde sit Kaffetårn.

01:10

Hver dag bliver der serveret kaffe til travle københavnere fra den lille telefonkiosk ved Nørreport Station i Indre By. Men kort før nytår fik lejeren, Abdullah Muhammad Abu-Lifa, en nedslående besked fra Københavns Kommune.

Han blev opsagt, fordi der skulle være et PR-center for kommunens projekter for udsatte unge og handicappede - en meddelelse, som han blev både overrasket og vred over. 

Efter TV 2 Lorry har sat fokus på sagen, får Abdullah Muhammad Abu-Lifa nu alligevel lov til at beholde kaffe-baren. I dag besøgte Socialborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen sammen med projektlederen fra Københavns Kommune, Christoffer Hansen, kaffebaren på Nørreport. 

De beklager nu forløbet og undskylder med, at de ikke vidste Kaffetårnet lå på pladsen. 

- Du skal bare virkelig vide, Abdullah, jeg vidste virkelig ikke, og det har jeg understreget over for mange, at du stod her. 

Læs også Efter heftig debat: Nyt håb for Kaffetårnet ved Nørreport

De  vil gerne indgå et samarbejde med Abdullah således, at Kaffetårnet bevares som kaffebar samtidig med at området bruges til projekter med unge. 

- Der er ikke noget til hinder for, at man kunne lave et samarbejde. Det vil være win-win for begge parter, siger Abdullah Muhammad Abu-Lifa til TV 2 Lorry. 

Derfor skal Abdullah Muhammad Abu-Lifa nu søge om forlængelse af kontrakten på Kaffetårnet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik