Jonas fra København er verdens 5. bedste bartender

Dansk bartender kom helt op i verdens-eliten under internationalt bartenderkonkurrence

Jonas Andersen indtog 5. pladsen i bartendermesterskabet

København har længe haft ry for at være en god by for cocktail-elskere. Byen har mange cocktailbarer - og bartendere, der er kreative og gode til at skabe nye drinks. En af dem - Jonas Andersen fra Nørrebro- er netop kommet hjem fra verdens største bartenderkonkurrence, World Class i Miami.

Tusinder af bartendere fra hele verden har været tilmeldt. I hvert land - der var næsten 60 -  bliver der holdt en landekonkurrence, og landsvinderne ryger så videre til finalen, som blev afviklet i Miami, USA:

-Det var en kæmpe oplevelse - en af de største i mit liv, siger han.

Jonas Andersen nåede først med blandt de 12 bedste - og han var også med, da feltet blev indsnævret til seks.

-I finalen fik vi så vores eget budget og skulle indrette en hel bar fra bunden. Det foregik i et stort filmstudie, hvor der var mad inde i midten - og så lå alle barerne rundt om, fortklarer han.

En af Jonas Andersens kreationer - en Calluna - med blandt andet lyngblomst.

Han regner med, at han med sin femteplads vil kunne gæsteoptræde som bartender på cocktailbarer rundt om i verden - når han altså ikke lige passer sit job på Mash Penthouse i København.

-Vi har mange gode barer i København, men når man så er i udlandet, så kan man godt se, at vi har mulighed for at udvikle os, siger han.,

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik