Instruktør var tæt på at skyde betjent i hovedet

En instruktør i nærkamp er tiltalt for at bringe andres liv i fare, efter at han nær havde skudt en betjent

En erfaren instruktør fra politiet var tæt på at skyde en politiassistent i hovedet, da han i januar 2015 underviste en række politifolk fra Københavns Politi i nærkamp.

Det fremgår af et anklageskrift mod instruktøren, der er tiltalt for grov tjenesteforsømmelse og for at have forvoldt nærliggende fare for en af elevernes liv, skriver tv2.dk

Under øvelsen den 15. januar sidste år affyrede instruktøren et skud mod en yngre kollegas hoved. Instruktøren havde dog ikke sat en særlig sikkerhedspind i pistolen, og et projektil fløj dermed ifølge tiltalen "lige forbi" politiassistentens hoved.

Episoden har været efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og nu har Statsadvokaten i København altså rejst tiltale mod instruktøren.

Ifølge statsadvokaten anvendte instruktøren den dag sin pistol i strid med de regler, der ellers skal forhindre ulykker under nærkampsøvelser.

Instruktøren havde ikke sikret sig, at der sad en rød såkaldt sikkerhedspind i pistolen under øvelsen, og det betød, at den faktisk var i stand til at skyde, da instruktøren rettede den mod hovedet på en af de politifolk, der deltog i øvelsen.

Manden, der er i 50'erne, vil frifindes, oplyser hans forsvarer, Torben Koch.

 - Vi gør gældende, at han ikke har haft fortsæt til at volde fare for elevens liv, og derfor påstår vi frifindelse i sagen, siger Torben Koch til TV2.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere