Imam forlader kvindemoské: "Mit syn på islam er mere konservativt"

De to kvinder bag Mariam Moskeen er blevet uenige om, hvorvidt kvindemoskeen skal søge anerkendelse i de traditionelle muslimske miljøer.

Det er nu et år siden, at Skandinaviens første fredagsbøn anført af en kvindelig imam blev afholdt i den danske hovedstad. 

Det er kvinderne Saliha Marie Fetteh og Sherin Khankan, der har taget initiativet til Mariam Moskeen og som har stået for prædikerne, hvor kun kvinder har været velkomne, men allererede nu har den ene halvdel - Saliha Marie Fetteh - trukket sig fra projektet. 

Det skriver Kristeligt Dagblad. 

- Jeg synes ikke længere, jeg kan genkende mig selv i projektet, hvilket nok skyldes, at mit syn på islam er mere konservativt end den linje, som moskéen tegner. Når man laver et projekt som Mariam Moskeen, er det for mig at se afgørende, at man har teologisk belæg for det, man gør, og at man får det muslimske miljø og de islamiske organisationer med sig. For hvad er projektet uden muslimerne, siger hun til avisen. 

Moskéen ignoreres af det muslimske miljø i Danmark

Nærmere bestemt er de to imamer blandt andet uenige om, hvorvidt moskéen skal tilbyde vielser mellem muslimske kvinder og kristne mænd - og omvendt.

Vielserne er ikke anerkendt af de klassiske islamiske retsskoler, men bliver langsomt mere udbredt, forklarer Jesper Petersen, der forsker i feministisk islam ved Center for Teologi og Religionsvidenskab på universitetet i Lund. 

Han påpeger, at tiltaget er kontroversielt.

Moskéen er ikke mødt med fordømmelse i det muslimske miljø herhjemme - den er nærmere blevet ignoreret, hvilket kan være værre, fortæller han til Kristeligt Dagblad.

Den tilbageværende imam Sherin Khankan oplyser, at hun ikke har et mål om at blive anerkendt af de traditionelle moskéer, men at hun håber, at Mariam Moskeen kan appellere til "en ny generation af muslimer". 

Mariam Moskeen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere