Ikke flere barer og klubber til Indre By: Borgmester siger stop for bevillinger

Overborgmester Frank Jensen opfordrer til et stop for at udstede nye natbevillinger i hele Middelalderbyen. Det sker efter flere protester fra støjplagede naboer.

Støj fra nattelivet i det indre København har længe været en varm kartoffel, men nu har denne tilsyneladende nået en spiselig temperatur.

Efter adskillige protester, møder og klager fra nabo- og beboerforeninger over gener som støj og affald i gaderne fra gæster på områdets mange beværtninger, skrider Overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet nu til handling.

quote København skal stadig være en by med et levende natteliv, men det skal være muligt at kunne bo og færdes i ens bydel uden at drukne i støj, møg og ballade

Overborgmester Frank Jensen

Overborgmesteren opfordrer nu Bevillingsnævnet til et stop for nye natbevillinger i Middelalderbyen.

Begrebet natbevilling dækker over retten til at servere alkohol efter klokken 24.

Det sker på baggrund af en ny rapport, der kortlægger gener fra nattelivet i den ældste del af Indre By - det, der kaldes Middelalderbyen.

- Rapporten taler sit klare sprog: Selvom Middelalderbyen kun udgør en ganske lille del af København, huser den en tredjedel af alle byens nattilladelser og er samtidig belastet af skrald, støj, vold, hærværk og anden gadeuorden, som relaterer sig til nattelivet. Derfor er det tid til at bremse op, siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Nyhedsindslag fra maj i år: Stræderne og Strøgets Beboerforenings holdt beboermøde om støj fra nattelivet i Indre By. Deres budskab var klart: Et totalt stop for natbevillinger i hele Indre By er nødvendigt.
Adskillige nabo- og beboerforeninger har længe klaget over støjgener fra nattelivet i Indre By.
Adskillige nabo- og beboerforeninger har længe klaget over støjgener fra nattelivet i Indre By.
Foto: Simon Læssøe - Ritzau Scanpix

- København skal stadig være en by med et levende natteliv, men det skal være muligt at kunne bo og færdes i ens bydel uden at drukne i støj, møg og ballade, siger Frank Jensen. 

Der er dog allerede blevet indført et stop af natbevillinger visse steder i Indre By. Sidste år besluttede Bevillingsnævnet at indføre stop for nye natbevillinger i Nørre Kvarter og dele af Gothersgade.

Borgmesterkontoret oplyser, at et bevillingsstop ikke vil have konsekvenser for de allerede eksisterende barer, eller hvis en ny bar åbner på en adresse, hvor der allerede er en nattilladelse. 

Der er med andre ord tale om et stop for nye nattilladelser på adresser, hvor der ikke i dag er alkoholbevillinger efter midnat. 

Kort over fordelingen af natbevillinger i Københavns Kommune. Rød ring markerer Middelalderbyen.
Kort over fordelingen af natbevillinger i Københavns Kommune. Rød ring markerer Middelalderbyen.
Foto: Københavns Kommune

Restaurations- og nattelivet i Middelalderbyen