Høringssvar: DIIS skal blive i København

21 kritiske høringssvar fra organisationer og institutioner gør situationen endnu sværere for regeringen, der mangler flertal til at flytte styrelsen.

Om kort tid skal  Folketinget stemme om et netop fremsat lovforslag om at flytte Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) fra København til Aarhus. Liberal Alliance stemmer nej og det gør at regeringen mangler flertal.

Og nu skaber 21 kritiske høringssvar endnu flere problemer for regeringen, skriver Berlingske Tidende.

Forsvarsakademiet, Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Copenhagen Business School, FN i København, Røde Kors, Care og Håndværksrådet er blot nogle få af dem, som sammen med ledelsen i DIIS advarer om, at udflytningen vil få negative konsekvenser, og anbefaler derfor, at DIIS bliver i København, ikke mindst fordi instituttet i hovedstaden har et tæt samarbejde med Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet, Folketinget, ambassader og andre institutioner. En flytning vil gøre samarbejdet med DIIS vanskeligere, lyder kritikken.

Udflytningen af det internationalt roste forskningsinstitut er en del af regeringens omfattende plan om at flytte 3.981 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen. Men det møder nu altså modstand.

I sidste uge opgav regeringen at flytte Statens Værksteder for Kunst til Helsingør. Der skal findes alternative steder til de ansatte, skrev Kulturministeriet selv i en pressemeddelelse. Der havde været fremsat protester fra ledelsen på Statens museer for kunst. De mener ikke der er fysiske rammer til at rumme de store væve og andre maskiner som værkstederne bruger.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere