Her vil København sætte farten ned: "Liv er vigtigere end fart"

Transportminister vil gøre det nemmere for kommuner at sætte farten ned i byen. Københavns borgmester jubler.

Københavns Kommune vil sænke hastigheden i flere områder.

Som bilist er man vant til, at man i byer må køre 50 km/t.

Men i fremtiden kan normalen blive 40 km/t for bilisterne i København. I hvert fald hvis man spørger Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, Enhedslisten. 

En lidt lavere hastighed er en billig pris at betale, for at færre mennesker dør i trafikken. Liv er vigtigere.

Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester i København, Enhedslisten

Transportminister Ole Birk Olesen, LA, vil ændre reglerne og gøre det  nemmere at få sænket hastighederne i byerne i fremtiden. Og det får Morten Kabell til at klappe i hænderne:

- Før var det utrolig svært. Der skulle bogstavelig talt lig på bordet, før man kunne få sænket hastigheden. Så det er jo urimeligt for, at vi kan føle os sikre, siger han og fortsætter:

- En lidt lavere hastighed er en billig pris at betale, for at færre mennesker dør i trafikken. Liv er vigtigere, siger Morten Kabell.

Læs også Frederiksberg vil sænke fartgrænserne

I dag er det et krav, at kommunerne kan dokumentere, at der sker mange fartrelaterede ulykker på den strækning, hvor man ønsker at sænke farten. Det krav bliver blødt kraftigt op. Og det er borgmesteren klar til at udnytte: 

00:16

Hør hvad Morten Kabell siger om planerne. 

Luk video

- Vi har allerede ansøgninger, der dækker Nørrebro, Vesterbro og store dele af Amager, men i virkeligheden er store dele af København relevant til de nye 40 kilometers zoner. Her tænker jeg på de steder, hvor der bor rigtig mange mennesker og ligger lige ved siden af skoler og daginstitutioner, siger Morten Kabell.

Se Morten Kabells ønsker om 40 km/t's zoner her:

(De blå områder markerer de zoner, hvor kommunen har ansøgt, mens de orange områder markerer de zoner, hvor kommunen planlægger at ansøge, men endnu ikke har gjort det.)

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik