Han skal være chef for 10.000 ansatte

Københavns Universitet har udpeget ny rektor som tiltæder 1. marts

Det er ikke en hvilkensomhelst virksomhed, Henrik C. Wegener bliver chef for næste år. 10.140 ansatte. En omsætning på 8,4 milliarder kroner. Og  nå ja - så lige 40.486 studerende.

Københavns Universitet får fra 1. marts 2017 ny rektor efter Ralf Hemmingsen, når den 58-årige Henrik C. Wegener sætter sig i chefstolen i de kommende fem år.

Der var 26 ansøgere til posten, og valget er altså faldet på Wegener, der kommer fra en stilling som prorektor på DTU.

-Vi har haft et stærkt og bredt felt af ansøgere. Bestyrelsen har valgt Henrik, fordi han både har de faglige og personlige kompetencer på plads, og fordi han gennem sin karriere har skabt gode resultater, både som forsker og som leder. Han har sammenlagt 18 års erfaring som leder på alle niveauer. Han har stået i spidsen for store forandringsprocesser, og er anerkendt for at arbejde gennem dialog og involvering af hele organisationen, og for at nå i mål med de initiativer, han sætter i gang, siger bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen i en pressemeddelelse.

Henrik Wegener er en internationalt anerkendt forsker inden for fødevaresikkerhed, antibiotikaresistens og bakterielle zoonoser, dvs. bakterier som overføres fra dyr til mennesker. Som forsker var han beskæftiget med anvendt forskning på Danmarks Fødevareforskning, som nu er en del af DTU. I en årrække var han national ekspert for Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

- Københavns Universitet er Danmarks mest betydningsfulde universitet. Universitetet skal fortsat sikre samfundets behov for ny viden og dygtige kandidater. Kvalitet i uddannelse, og grundforskning på højeste internationale niveau, skal derfor stadig stå øverst på dagsordenen, lyder det fra den kommende rektor.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere