Haarder udskifter bestyrelsen på Det Kongelige Teater

Det er anden gang på fire år, at hele bestyrelsen på Det Kongelige Teater bliver skiftet ud. Det vækker kritik.

Kulturminister Bertel Haarder (V) har besluttet at skifte hele bestyrelsen for Det Kongelige Teater ud. Det bekræfter flere centrale kilder over for Politiken fredag.

En ny bestyrelse kan blive udpeget i løbet af meget kort tid. I forvejen er der netop blev valgt to nye medarbejderrepræsentanter ind i bestyrelsen.

- Jeg har endnu ikke fået en officiel besked om den nye bestyrelse, men det er vores pligt at arbejde sammen med den bestyrelse, ministeren vælger at udpege, siger Morten Hesseldahl, direktør for Det Kongelige Teater, til Politiken.

- Vi vil selvfølgelig gøre os umage, for at samarbejdet med bestyrelsen kommer til at fungere godt, men vi har appelleret til Kulturministeriet om, at der af hensyn til teatret kommer en vis kontinuitet i bestyrelsen, siger teaterdirektøren.

Stine Bosse, som er formand for teatrets nuværende bestyrelse, har over for Politiken ingen kommentarer til ministerens beslutning.

Det er anden gang på fire år, at den samlede bestyrelse for Det Kongelige Teater bliver udskiftet på én gang. Sidst blev beslutningen truffet af den dengang nyvalgte radikale kulturminister, Uffe Elbæk.

Haarders ventede beslutning om at udskifte samtlige bestyrelsesmedlemmer møder hård kritik hos oppositionen.

- Hvis man skifter hele bestyrelsen, taber man erfaring på gulvet. Derfor har jeg den opfattelse, at det er en god idé at sikre en form for kontinuitet i bestyrelsen, siger Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, til Politiken.

De Konservatives kulturordfører, Naser Khader, bakker op om kritikken.

- Det har været et af bestyrelsens problemer, at flere af medlemmerne ikke havde mange års erfaring med lige dét felt. Og nu skal man så have en ny bestyrelse, der - alt efter hvem som bliver valgt - skal sætte sig ind i stoffet igen.

Kulturminister Bertel Haarder har ikke ønsket at kommentere sagen over for Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Tivoli fredagsrock

Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere