Glistrup i Parken-sag: Har set frem til at forklare mig

Det passede den tidligere Parken-boss Jørgen Glistrup rigtig godt, at Don Ø var selskabets ansigt udadtil.

Fredag skal en af hovedpersonerne i Parken-sagen, den tidligere direktør Jørgen Glistrup, komme med sin version af sagen, hvor han er anklaget for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Og Jørgen Glistrup er mere end villig til at svare på anklagemyndighedens spørgsmål, lyder det, da han har sat sig i vidneskranken i Københavns Byret.

- Jeg har været anklaget for noget, jeg ikke har gjort, igennem fire år. Jeg har set frem til at svare på spørgsmålene, siger Jørgen Glistrup, som var administrerende direktør i Parken fra oktober 2002 til december 2008.

Klar rollefordeling

Senioranklager Benjamin Foverskov lægger blandt andet ud med at spørge ind til rollefordelingen mellem Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard, som også er kendt som Don Ø, da de var ansat i Parken.

Og fordelingen var klar - Jørgen Glistrup passede den daglige drift, mens Flemming Østergaard varetog de mere udadvendte funktioner i selskabet.

- Det væsentligste minus ved jobbet for mig var opmærksom fra pressen. Flemming Østergaard ville gerne og var god til det. Jeg ønskede ikke at tale med journalister og ville bare gerne varetage mit arbejde, siger Jørgen Glistrup i byretten.

- Dertil kommer, at Flemming Østergaard var ved et blive et brand, og det ville være tåbeligt ikke at drage fordel af det, siger han.

Den nu 57-årige Jørgen Glistrup havde før tiltrædelsen flere topposter bag sig. Blandt andet har han været underdirektør i Parken.

Men for de fleste danskere vil erhvervsmanden nok være mest kendt som søn af Mogens Glistrup, stifter af Fremskridtspartiet, politiker og jurist.

Anklagemyndigheden vil i løbet af sagen forsøge at bevise, at det var med henblik på at manipulere med kursen på Parkens aktier, at topfolk i selskabet i 2007 og 2008 sørgede for at opkøbe Parkens egne aktier for omkring 113 millioner kroner.

Jørgen Glistrup og tidligere bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard risikerer fængsel i op til fire år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere