Frank Jensen speeder op for formel 1-beslutning

Overborgmester indkalder partier for at få politisk afklaring om formel 1-planerne i København.

Københavns overborgmester Frank Jensen (Soc.dem) Foto: Asger Ladefoged / Ritzau & Scanpix

Efter måneders tøven vil overborgmester Frank Jensen (Soc.dem) torsdag aften forsøge at samle et flertal i Københavns Borgerrepræsentation om en principiel stillingtagen til, hvorvidt København skal lægge asfalt til et antal formel 1-arrangementer fra 2020 og frem.

Det skriver Politiken torsdag.

Med kort varsel sendte overborgmesteren i går invitationer ud til samtlige partier. I aften samles partierne i Magistratsalen ”til en drøftelse af” det brev, finansminister Kristian Jensen (V) i februar sendte til Frank Jensen med en klar opfordring til at komme i sving politisk på rådhuset. Regeringen opfordrer i brevet til, at der ”igangsættes en politisk proces i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation med henblik på afklaring af opbakning og medvirken til at afholde formel 1 i København i 2020.”

Sagen blev tirsdag drøftet i Socialdemokratiets gruppe på Københavns Rådhus. Argumenter fløj over bordet i mere end en halv time, hvilket ifølge gruppeformand Lars Weiss (Soc.dem) skyldes, at der er tale om ”en stor beslutning, hvor der er rigtig mange aspekter at tage hensyn til”. Det siger han til Politiken.

Læs også Det mener de københavnske politikere om Formel 1 i byen

Trafikplanlægning på et højere plan

Mens rådhusets borgerlige partier har meldt principielt positivt ud om formel 1, har venstrefløjen udtrykt skarp modstand. Socialdemokratiet befinder sig i en nøgleposition. Gruppeformand Lars Weiss peger på, at diskussionen nu skal flyttes fra det simple spørgsmål om ja eller nej til arrangementet til en indholdsmæssig diskussion om, hvad der skal til for at sige ja.

- Hele den infrastruktur, der skal på plads, er ingeniørkunst og trafikplanlægning på et højere plan. Indtil nu har meldingen været, at formel 1 gerne vil til København. Og ikke en diskussion af, hvor tribunerne skal stå og alle mulige praktiske spørgsmål. Det er bare én af de ting, vi kommer til at forholde os til. Hvordan de praktiske ting i forbindelse med det her skal håndteres, og hvor store effekter det vil have for byen, siger Lars Weiss til Politiken og fastslår, at S-gruppen ikke mener, at kommunen skal bidrage med en økonomisk indsprøjtning til formel 1-arrangementet.

Læs også Denne video af København skal imponere Formel 1-chef

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik