Frank Jensen: København bliver splittet af ny vækstplan

Et opsplittet København med bydele for de rige og bydele for de fattige. Det kan blive konsekvensen af regeringens vækstplan på boligområdet.

02:23

"Et København med bydele for de rige og andre for de fattige. Sådan bliver virkeligheden, hvis regeringens boligvækstplan blir gennemført. Det mener ihvertfald overborgmester Frank Jensen. Han mødtes i dag i Nordhavn med S-formand Mette Frederiksen - midt mellem dyre ejerlejligheder og almene boliger."

Frank Jensen og Mette Frederiksen besøgte Nordhavn og talte om billige boliger.

1 af 2

Københavns overborgmester, Frank Jensen mødtes i dag med Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen i Nordhavn, hvor dyre lejligheder og almene boliger ligger side om side.

Nybyggeriet skal ifølge planen rumme både både dyre ejerlejligheder og kontorer, men også billige, almene lejligheder.

- Men det forsvinder jo som dug for solen, hvis regeringen og DF får rullet den her lov tilbage, siger Frank Jensen.

I dag kan en kommune kræve, at op til 25 procent af nyt byggeri skal bestå af almene boliger.

I Nordhavn giver det mere end 1000 billige lejelejligheder. Men regeringen vil med sin kommende vækstplan afskaffe den bestemmelse.

- Hvis man ikke har den her bestemmelse om de billige boliger i planloven, så er vi fuldstændig sat ud af kraft ift at sikre, at der kommer billige boliger i byen, siger Frank Jensen.

Regeringen forhandler i øjeblikket om vækstplanen og har støtte fra Dansk Folkeparti.

Men der bliver ikke noget bredt flertal for forslaget i dets nuværende form.

- Vi har stillet som ultimativt krav, at de her ændringer, som regeringen lægger op til, skal af bordet, siger Mette Frederiksen.

I København er der planer om at bygge 8.200 billige boliger over de næste 10 år, blandt andet i Nordhavn.

Hvis regeringens vækstplan bliver virkelighed, er 3.300 af dem er i farezonen, lyder det fra Frank Jensen, som frygter deciderede rigmandsghettoer.

- Hvis vi ikke har mulighed for at lave de billige boliger til almindelige mennekser, så får vi en dårlig by. Så får vi en opsplittet by med kvarterer, hvor de rige kan bo, og kvarterer, hvor de fattige kan bo, siger overborgmesteren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik