Frank cyklede på alle Amagers veje: Nu venter Storkøbenhavn

På tre måneder har Frank Bertelsen tilbagelagt 1.786 kilometer på sin cykel - alle kilometer kun på Amager. Nu er han klar til den næste udfordring.

Frank Bertelsen cykler med en gps, så han præcist ved, hvilke veje han har cyklet på. Til venstres ses et kort over Amager, hvor Frank har cyklet på samtlige veje. Foto: Frank Bertelsen

Frank Bertelsen har bogstavelig talt cyklet Amager tynd.

Det betyder, at han og hans cykel har kørt på samtlige veje på Amager. Det svarer til intet mindre end 1.786 kilometer.

Jeg syntes jo, at det var sjovt at cykle Amager rundt, så hvorfor stoppe.

Frank Bertelsen

Og alt det har han formået på bare tre måneder.

- Det gik hurtigere, end jeg havde regnet med. Jeg havde egentligt afsat et år til det, men jeg var så ivrig, at jeg ikke kunne lade være, da jeg først kom i gang, siger Frank Bertelsen til TV 2 Lorry.

Han har klaret hele øen på 41 cykelture, hvor han derfor i gennemsnittet har cyklet 42 kilometer pr. tur. 

Læs også Tidligere michelin-kok på Christiania-cykel til Milano

- Jeg kører faktisk ikke så stærkt. Normalt når jeg cykler ture, kører jeg 23-25 km/t, men når man kører Amager rundt, så skal man stoppe og orientere sig hele tiden. Man bruger egentligt sit hoved mere, end man bruger benene, så jeg kører nok kun 14 km/t i gennemsnit, siger han.

En skør tur

Franks venner og bekendte følger hans tur rundt i på øen på hans Facebook-side, hvor han efter hver tur lægger nye billeder op af ruten.

- De synes, det er utroligt og en lidt skør måde at cykle på. Men da jeg besluttede mig for at gøre det, tænkte jeg, at det var en god måde at have et mål på. Så jeg var sikker på at komme ud og køre, siger han.

Læs også Er din cykel forårsklar? Sådan vasker du vinteren af jernhesten

På sin tur rundt på Amager har han set mange flotte steder, som han ikke før har stiftet bekendtskab med. Især Dragør har sat sig fast. Men ét sted er stadig hans favorit rute på øen:

- Jeg kan bedst lide at køre på Fælleden, siger han.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Et nyt mål

Men alle vejene på Amager er ikke nok for cyklisten, Frank Bertelsen. Nu vil han også drøne rundt på alle Storkøbenhavns veje.

- Jeg syntes jo, at det var sjovt at cykle Amager rundt, så hvorfor stoppe. Det er jo et kæmpestort område, så der skal bare køres derud af, siger han.

Motorringvej 3 afgrænser Frank Bertelsens køretur, så alle veje derinde for, får hans dæk at mærke. 

Læs også Cyklerne skal flytte ind på bilernes parkeringspladser

- Jeg regner med, at det komme til at tage tre til fire år. Der er ikke så mange veje, når først man kommer ud i udkanten af området. Det bliver helt klart værst inde i byen, siger han.

Følg Frank Bertelsens cykeltur her.

Se, hvilket område Frank Bertelsen nu skal cykle her.

Frank Bertelsens gamle ture på Amager er farvet orange.De nye ture på Sjælland er gule. Den røde streg er afgrænsningen af Storkøbenhavn. Foto: Frank Bertelsen

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik