FOA varsler konflikt mod privat børnehave

FOA går i kødet på den private børnepasningskæde Tinytots i København.

Lønninger på ned til 80 kroner i timen og dårlige ansættelsesvilkår får nu FOA til at varsle konflikt mod den private børnepasningskæde Tinytots i København.

Ifølge de ansattes ansættelseskontrakter, som FOA er i besiddelse af, kan timelønnen variere fra 80-110 kroner i timen for en pædagogmedhjælper. En uddannet pædagog får 125-130 kroner i timen. Derudover er der ingen pensionsordning eller barnets 1. sygedag og ingen løn under barsel eller sygdom udover dagpenge.

FOA og LFS varsler konflikt med virksomheden fra 1. november.

- De ansatte har nogle forhold, som er langt under den standard, der gælder for daginstitutioner og i almindelighed. Det gælder løn, pension og øvrige arbejdsvilkår, siger FOAs forhandlingschef, Jakob Bang, til fagbladet.

Virksomheden garanterer sjældent en fast ugentlig arbejdstid, hvorfor folk ikke kender næste måneds udbetaling. Derudover kan de ansatte med 14. dages varsel flyttes mellem de fire storbørns-ordninger rundt om i kommunen.

En sammenligning af løn- og ansættelsesforhold i Tinytots med den almindelige private overenskomst viser, at virksomheden årligt sparer over 100.000 kroner per medarbejder på sin forretningsmodel.

Ejer af Tinytots, Sharmila Mukherjee, henviser til sin partner Debarshi Mukherjee. Han lægger vægt på, at Tinytots har få børn og modtager mindre tilskud pr. barn end de kommunale og private vuggestuer og børnehaver, fordi de er en såkaldt storbørnsordning.

Ifølge Debarshi Mukherjee er det forklaringen på, at virksomheden ikke er i stand til at give sine ansatte løn- og ansættelsesforhold, der matcher dem i andre kommunale og private børnepasningsordninger.

Vi vil gerne fortsætte diskussionen med LFS (om en overenskomst, red.) og nå til en enighed, der tager vores begrænsede størrelse i betragtning og samtidig tager hensyn til, at vi selv er underbetalt af København Kommune, siger Debarshi Mukherjee til fagbladet FOA.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere