Flere københavnske børn med behov for specialundervisning

Københavns Kommune udvider skoler, som allerede har specialklasser, og ansætter flere lærere og pædagoger.

FAKTA

RETTELSE: Københavns Kommune oplyser senere på dagen, at der var en fejl i pressemeddelelsen, og pengene endnu ikke er bevilget, som det ellers fremgik af den oprindelige pressemeddelelse og dermed artiklen. Dele af artiklen er derfor ændret.

København vokser. Det giver flere børn og dermed flere børn med behov for specialundervisning. 

Derfor søger Børne- og Ungdomsforvaltningen om om penge til en midlertidig afdeling til Frejaskolen ved Valby Idrætspark og udvidelse af Kirkebjerg og Frederiksgård Skole med specialpladser. Derudover ønsker de at ansætte cirka 70 nye lærere og pædagoger i specialklasserne.

- Vi skal skabe mere plads til børn, der har brug for specialundervisning og det skal ske, så de kan begynde i skole allerede til august. Det gør vi blandt andet ved at opføre midlertidige pavilloner, der vil høre til Frejaskolen, og i løbet af efteråret skal vi finde en mere permanent løsning, siger Nicolai Kragh Petersen, ressourcedirektør i Børne- og Ungdomsforvaltningen i en pressemeddelelse. 

Flere årsager til øget behov

Det er ikke kun det voksende antal af københavnerbørn, der er årsag til behovet for flere specialpladser i skolerne. flere københavnske børn

- Børn med særlige behov bliver i dag identificeret tidligere, og det øger behovet for specialundervisningspladser, da børnene vil optage en plads i flere år end tidligere, siger Nicolai Kragh Petersen.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere