Flere hundrede frivillige renser søerne i for affald

Flere hundrede frivillige brugte deres aften på at samle skrald og skrammel op fra bunden af søerne i København.

Alle midler blev taget i brug ved skraldeindsamlingen. Her nogle frivillige, der fra en vandcykel opsamler affald. Foto: TV 2 Lorry

En plastikpose med en død fisk i, en halv flaske Jack Daniels, en indkøbsvogn fra et supermarked og adskillige cykler.

Søerne i København viser sig at rumme andet end dyreliv.

En hel del skrald og hittegods ligger nemlig i og under søernes overflade.

Desværre hører ingen af delene hjemme i byens søer. Derfor besluttede Kristian Sorgenfri Hansen og Jenny Sivers at tage affære.

Kristian Sorgenfri Hansen tog sammen med kæresten Jenny Siver initiativ til at få ryddet op i søerne. Foto: TV 2 Lorry

Et event blev stablet på benene, hvor frivillige med kommunens velsignelse kunne troppe op torsdag aften og hjælpe med at samle skrald op fra søernes dynd.

Det viste sig at blive en større succes, end initiativtagerne havde håbet på.

- Vi havde troet, det kunne ville være 15 af vores venner, der ville dukke op. I stedet kom mellem 250 og 300 mennesker og hjalp til.

- Vi er totalt overvældede over den store opbakning til det, siger Kristian Sorgenfri Hansen, der sammen med sin kæreste, Jenny Sivers, står bag initiativet.

00:53 Luk video

En indkøbsvogn og en stribe trafikkegler var blandt de overraskelser, søerne rummede. Foto: TV 2 Lorry

- Det er helt vildt fedt at se. Det siger noget om, at vi alle har en fælles interesse i at holde byen ren, siger Jenny Sivers.

Det er ikke underligt, at de to har bidt mærke til skrald i bybilledet.

I 2016 indsamlede Københavns Kommune næsten lige så mange tons affald uden for skraldespandene, som man gjorde fra selve skraldespandene. 

Mikkel Andersen (th) håber, at initiativet kan være med til at gøre folk opmærksomme på, at skrald hører til i skraldespande og ikke i søerne. Foto: TV 2 Lorry

- Jeg håber, at det her initiativ kan være med til at flere ikke bruger søen som skraldespand, siger Mikkel Andersen, der står i vand til knæene, mens han samler skrald op.

Han er blandt de frivillige, der brugte sin torsdag aften på at rydde op i søerne.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at så mange øjensynligt bare kaster deres ting i søerne i København, siger Mikkel Andersen fra Nørrebro.

- Der står jo skraldespande alle mulige vegne langs søen, så det burde da være muligt at komme af med sit affald på nogenlunde ansvarlig vis, siger han.

Initiativtagerne bag affaldsindsamlingen håber på, at lignende arrangementer kan tage form i fremtiden.

Københavns Kommune stillede skraldesække og indsamlingsudstyr til rådighed. Det anslås, at mellem 250 og 300 frivillige deltog. Foto: TV 2 Lorry

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik