Flere end 100.000 børn samler affald

Utterslev Mose står til den helt store forårsrengøring, når 5.C fra Utterslev skole og Danmarks Naturfredningsforening rydder op.

Siden 2005 har Danmarks Naturfredningsforening hvert år arrangeret affaldsindsamling for de helt små. I år er grænsedåser i fokus, og det markeres med et kæmpe bjerg af dåser på åbningsdagen for at sætte fokus på de hundredtusindvis af grænsedåser uden pant, der hvert år smides ud i naturen. 

I år skal sangerinden Barbara Moleko og Danmarks Naturfredningsforenings nyvalgte præsident, Maria Reumert Gjerding være med til, at årets indsamling slår rekord. Landsindsamlingen skydes igang ved Utterslev Mose mandag d. 16. april, hvor 5.C fra Utterslev Skole skal se, hvor mange dåser, de kan samle. 

Sidste år samlede børn i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening 110.000 dåser og 155.000 kilo affald i naturen. Gennem 12 års affaldsindsamling har de fundet de underligste ting. Lolitadukker, pengeskabe, dildoer og et elorgel er blot nogle af de mærkelige ting, arrangementet har gravet op. 

Landsindsamlingen for børn foregår fra d. 16. til 20. april, mens resten af Danmark samler skrald ind d. 22. april. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

Farum Sø

Ny spildevandsplan skal sikre badevand og vandmiljø

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere