Flere end 100.000 børn samler affald

Utterslev Mose står til den helt store forårsrengøring, når 5.C fra Utterslev skole og Danmarks Naturfredningsforening rydder op.

141.000 børn over hele landet regner med at slå affaldsrekord i år. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Siden 2005 har Danmarks Naturfredningsforening hvert år arrangeret affaldsindsamling for de helt små. I år er grænsedåser i fokus, og det markeres med et kæmpe bjerg af dåser på åbningsdagen for at sætte fokus på de hundredtusindvis af grænsedåser uden pant, der hvert år smides ud i naturen. 

Læs også Høje Gladsaxe rydder op efter skovsvin - du kan være med

I år skal sangerinden Barbara Moleko og Danmarks Naturfredningsforenings nyvalgte præsident, Maria Reumert Gjerding være med til, at årets indsamling slår rekord. Landsindsamlingen skydes igang ved Utterslev Mose mandag d. 16. april, hvor 5.C fra Utterslev Skole skal se, hvor mange dåser, de kan samle. 

Læs også Pant-amok: Dansk Retursystem bygger for 300 millioner for at følge med

Sidste år samlede børn i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening 110.000 dåser og 155.000 kilo affald i naturen. Gennem 12 års affaldsindsamling har de fundet de underligste ting. Lolitadukker, pengeskabe, dildoer og et elorgel er blot nogle af de mærkelige ting, arrangementet har gravet op. 

Landsindsamlingen for børn foregår fra d. 16. til 20. april, mens resten af Danmark samler skrald ind d. 22. april. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik