Fitness-lukninger sænker FCK's regnskabsforventninger

Lukning af flere Fitness.dk-centre får selskabet bag FCK til at sænke forventningerne til 2017-regnskabet.

Foto: Torben Åndahl, Scanpix

Parken Sport & Entertainment, selskabet bag fodboldklubben FC København, nedjusterer forventningerne til årsregnskabet 2017.

I fredagens delårsrapport skriver selskabet, at man budgetterer med et overskud på 40 til 55 millioner kroner i stedet for de tidligere udmeldte 60 til 80 millioner kroner.

Det skyldes især problemer med at lave god forretning i flere fitnesscentre.

- Ændringen kan primært henføres til fitness.dk, herunder bestyrelsens beslutning om lukning af urentable centre, skriver selskabet i rapporten.

Underskud i første kvartal

Læs også Parken accepterer millionbøde for kursmanipulation

 

Det fremgår også, at selskabet i årets første tre måneder havde et underskud på 24,8 millioner kroner, mens man i samme periode sidste år havde overskud på 13,4 millioner kroner.

En af årsagerne til det ringere resultat er færre indtægter fra spillersalg, skriver selskabet.

Derudover har Parken også betalt en bøde på 13 millioner kroner i en sag om børsmanipulation, som også involverede den tidligere bestyrelsesformand i selskabet Flemming Østergaard.

Lalandia rammes af påsken

Ud over bøden skulle Parken også betale omkostningerne til egen beskikket advokat. 

Beløbet til advokatomkostninger lød på i omegnen af lidt over en million kroner, da udgiften samlet set endte på 14,2 millioner kroner under punktet "særlige poster".

Også Lalandias indtægter var faldende i første kvartal af 2017, men det skyldes mest af alt, at påsken i år faldt i april og ikke tæller med i delårsrapporten. Sidste år faldt påsken i marts.

Påskens ændrede placering i kalenderen betød et fald i Parkens indtægter på 14,2 millioner kroner i årets første kvartal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik