Finansministeriet: Første ministerium på Street View

Nu kan du snart tage på digital rundtur i magtens centrum på Slotsholmen i København

Normalt er Finansministeriet på Slotsholmen fuldstændigt lukket land for alle andre end de 200 ansatte og de politikere, der bliver inviteret til at forhandle finanslov og andre store, politiske aftaler.

Men som det første ministerium i Danmark åbnede Finansministeriet i dag dørene for Googles såkaldte Street View-tjeneste.

Internettjenesten er kendt for sine 360 graders panoramabilleder af kendte og utilgængelige steder som The Great Barrier Reef i Australien, Det Hvide Hus i USA og herhjemme for eksempel Folketingssalen og toppen af Vor Frelsers kirke i København. Ifølge Google selv har tjenesten en milliard brugere verden over.

Finansministeriet er landets ældste kontorbygning og den første, der blev bygget til det formål på Frederik den IVs tid for snart 300 år siden. Dengang var den stor nok til at rumme hele centraladministrationen, fordi hvert ministerium kunne være i stort set bare et værelse.

Et af de mest interessante rum, man snart kan tage virtuel rundtur i, er Struensee-værelset. Det har stadig de oprindelige tapeter fra 1700-tallet, men ellers er det alt andet end et museumsrum. Det er nemlig her, alle de store reformer forhandles på plads af skiftende partier. Så væggene her har helt sikkert lagt øre til lidt af hvert gennem tiderne!

Se videoen med det foreløbige Street View af Struensee-værelset og hør, hvad der har fået Finansminister Bjarne Corydon (Socialdem.) til at invitere tjenesten ind bag de ellers lukkede døre i Den Røde Bygning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere