FC København-anfører rykker til Bundesligaen til nytår

FC København har solgt den 24-årige midtbanespiller Thomas Delaney til Bundesliga-klubben Werder Bremen. Han flytter til nytår.

Det har længe været en kendsgerning, at den 24-årige midtbanespiller Thomas Delaney var klar på et klubskifte til en europæisk klub, hvis det rigtige tilbud bød sig.

Nu har den københavnske storklub fået vind i hvad, der kan blive en europæisk karriere for anføreren. I dag offentliggjorde FC København nemlig salget af generalen til den tyske klub Werder Bremen, og dermed går Delaneys ønske i opfyldelse.

Fodboldspilleren skifter fra FC København til nytår, og det giver klubben mulighed for at finde en passende erstatning. Det betyder også, at Delaney bliver til gavn for københavnerklubben, når der skal spilles enten Europa League- eller Champions League-gruppespil.

- Det her er en win-win løsning for alle parter. Vi har længe vidst, at Thomas har ambitioner om at prøve sit talent af i en større liga, og han fortjener om nogen at få muligheden for det.

- Samtidig har vi haft et stort ønske om at have Thomas i vores trup i et spændende og vigtigt efterår for klubben i både Superligaen og Europa. Derfor er vi meget glade for, at vi i fællesskab med Thomas og hans rådgivere har kunne nå frem til den her løsning, siger Anders Hørsholt, der er administrerende direktør i selskabet bag FCK.

Ståle Solbakken, der er manager hos FC København, er sikker på, at Thomas Delaney vil kunne præstere på vanligt niveau i klubben til efteråret, selvom han ved, at han ikke skal være med i klubben efter nytår.

- For nogle spillere kunne det være en udfordring at holde motivationen i en klub, når man ved, at man skal videre snart, men sådan er det ikke med Thomas, siger Solbakken, der allerede har afløseren i truppen, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Han viser dag efter dag, at han er topprofessionel og mere end 100 procent loyal over for sin klub og sine holdkammerater. Det vil han også vise i efteråret.

- Det giver os en sikkerhed i nogle meget vigtige kampe i efteråret, og vi får mulighed for at spille Jan Gregus ind på holdet uden et tidspres, siger Solbakken.

24-årige Thomas Delaney har spillet for FC København i hele sin professionelle karriere, og han har spillet mere end 200 førsteholdskampe for klubben.

- Jeg er glad for, at fremtiden nu er på plads, og at vi har fundet en model, hvor jeg ikke sætter FCK i en presset eller vanskelig situation. Vi har nogle meget vigtige opgaver foran os, som jeg ser meget frem til at være en del af. Det er altafgørende for mig, at ingen kan sætte en finger på min indsats det næste halve år, hvor jeg vil gøre mit yderste for, at vi sammen opnår de store mål, vi har i FCK, siger Thomas Delaney, der også fortsætter som anfører frem til sit skifte til vinter.

Siden Åge Hareide blev dansk landstræner har Delaney også huseret fast på den centrale midtbane i landsholdstrøjen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

ro

Her strømmer medlemmerne til: "Jeg bliver helt høj"

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere