Et år efter åbning: Butiksdød hærger (u)populært madmarked

Utallige stader står rungende tomme og detailbutikkerne er væk i WestMarket på Vesterbro blot et år efter opstart. Nu er markedet forvandlet til en ligegyldig genvej for vesterbroere.

Sådan så det ud, da WestMarket åbnede i januar 2017. I dag er der for det meste gabende tomt

På Vesterbrogade 97 i København står facaden til Vesterbros svar på Torvehallerne og Papirøen, WestMarket, stadigvæk knivskarpt.

Læs også Føler sig snydt: Fik at vide, at der kun var en stand tilbage

Men indendøre er det en anden sag. Her vidner det halvtomme marked mest af alt om fiasko. 

Konceptet var ellers enkelt og ligetil: Kom og spis streetfood - og få dit kød, brød, fisk eller specialvare med samtidig. 

Men salget har svigtet, og det har fået alle detailbutikkerne til at dreje nøglerne om én for én.

Det skriver VesterbroBladet.

Læs også Ekspert: Vesterbros madmarked mangler denne ingrediens

Kun konceptbutikker, som både serverer og sælger, og blomsterhandleren Grønne Hjerter leverer varer til at tage med hjem - foruden take-away naturligvis. 

Store ambitioner men få kunder

For et år siden åbnede det store madmarked på Vesterbro i det, der tidligere var Toves Galleri. Men der skulle ikke gå mere end et par måneder, før kunderne svigtede markedet, og flere stadeholdere drejede nøglen om.

Siden er direktøren udskiftet, og ambitionerne skruet op igen - denne gang med fokus på at være vesterbroernes dagligstue, skriver lokalavisen.

Læs også Butiksejere i WestMarket kritiserer markedsføring: Folk ved ikke, vi er her

Og men på trods af events og koncerter er der fortsat alt for få kunder for de erhvervsdrivende i WestMarket. Af de mellem 50 og 60 stader er der nemlig blot 23 stadepladser udlejet - til spisesteder vel at mærke.

- Det er jo ikke godt det her. Jeg har efterhånden vænnet mig til at folk drejer nøglen om, men det er trist at se på, siger Shane Zahida, der driver den parkistanske madbod Zahida i passagen mellem Matthæusgade og Vesterbrogade, til VesterbroBladet. 

Samtidig er markedet svært at gennemskue, påpeger han:

- Men måske er der bare for mange billige madsteder på Vesterbro, så det ikke lokker kunderne til. Men det er også meget forskelligt. I dag var der hos mig ikke et øje, men i går var der stuvende fuldt til frokost.

Læs også WestMarket i modvind: Stadeholdere betaler ikke husleje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik