Efter rydningen: Pusherne straks tilbage i Pusherstreet

Kilder på Christiania bekræfter over for TV2 Lorry, at hashhandlen er genoptaget.

01:42

Kort efter rydningen af Pusherstreet forudså naboerne, at hashhandlen straks ville vende tilbage til Christiania. Nu har de fået ret i deres forudsigelser.

Det varede ikke længe. Knap var de sidste brosten og kanonslag kastet og politiet trukket tilbage, da pusherne igen indtog pusherstreet. 

- De startede allerede med at sælge igen i går aftes, lige efter politiet var gået, fortæller medlem af kontaktgruppen på Christiania, Hulda Mader, til TV 2 Lorry. 

Læs også Stor aktion på Christiania: 17 anholdt og 30 boder revet ned

Politiet stormede pusherstreet i går ved middagstid og anholdt 18 personer. Herefter gik de i gang med motorsave, koben og hammere og jævnede de 30 boder i pusherstreet med jorden.  

- Vores vurdering er, at det er blevet markant mere trygt at agere for de gode kræfter på Christiania. Nu er der mulighed for, at de kan få deres visioner for området opfyldt, sagde politiet umiddelbart efter aktionen. 

Men under et døgn efter er gaden igen på pushernes hænder. 

Læs også Se billederne: Her skyder Pusherstreet op igen

- Det er bare trættende. Politiet siger, at nu bliver handlen stoppet og gaden givet tilbage til os, men de er her kun i fire timer, og så forlader de det igen. Det har ingen effekt, siger Hulda Mader til TV 2 Lorry.

Fem af de anholdte fra gårsdagens rydning af pusherstreet fremstilles i dag i grundlovsforhør. Fire er sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, mens den sidste blev anholdt for at kaste sten mod politiet.

I alt blev seks betjente såret i forbindelse med rydningen af pusherstreet. 

Læs også Fem fængslet efter aktion på Christiania

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik