DSB lukker alle rulletrapper på hovedbane efter ulykke

Arbejdstilsynet har fundet fejl på flere rulletrapper på Københavns Hovedbanegård. Nu lukker DSB dem alle.

Fire personer blev i søndags kvæstet af en løs metalskinne ved en af rulletrapperne. Arkivfoto Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

DSB har indstillet driften af alle rulletrapper på Københavns Hovedbanegård.

Den midlertidige lukning kommer, efter at fire personer i søndags blev kvæstet af en løs metalskinne ved en af rulletrapperne.

Ifølge Ekstra Bladet var en af de tilskadekomne en tiårig finsk pige.

Arbejdstilsynet har i dag  inspiceret fire rulletrapper og den tilhørende tekniske dokumentation.

Ved besøget har Arbejdstilsynet ud over fejl og mangler konstateret, at rulletrappernes inspektionsattester var udløbet, skriver DSB i en pressemeddelelse.

Læs også Tre voksne og et barn såret efter ulykke på hovedbanegården

Ikke tilfredsstillende 

På den baggrund har DSB valgt også at tage de resterende rulletrapper midlertidigt ud af drift, indtil der er sikkerhed for at inspektionsattesterne for disse lever op til reglerne.

-  Jeg har bedt vores underleverandør om at redegøre for, hvad årsagen er til, at DSB’s rulletrapper ikke lever op til Arbejdstilsynets krav. Det er selvsagt ikke tilfredsstillende, siger Jørgen Dyrendal Rasmussen, chef for DSB Stationsservice, i pressemeddelelesen. 

- Jeg vil gerne beklage overfor de kunder, hvis rejse bliver generet på grund at dette. Vi arbejder hårdt på, at få alle rulletrapperne i drift igen hurtigst muligt, siger Jørgen Dyrendal Rasmussen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik