Dronningegården får ny P-ordning

Uforståelige parkeringsregler på et område i Indre by har givet stakkevis af bøder til frustrerede bilister. Nu bliver reglerne lavet om.

Området Dronningegården har været det sted i København, hvor der er blevet udskrevet flest P-afgifter i årene 2012-2015 - og det er der måske ikke noget at sige til.

Forvirringen i området har nemlig været stor, fordi bilisterne både skulle trække en P-billet i automaten - og samtidig skulle stille P-skiven i bilen. Dette skulle sikre, at de faste beboere havde lettere ved at få en parkeringsplads tæt på boligen, fordi andre bilister kun måtte holde i området i en time. Men i stedet har det givet forvirring, bøderegn og et massivt antal klager. Og det har kommunen nu taget til efterretning:

- Københavns p-ordninger og p-regler skal være til at forstå og så enkle som overhovedet muligt. Vi kan ikke se på, at så mange mennesker får en afgift, fordi de simpelthen ikke forstår reglerne. Derfor ændrer vi ordningen i Dronningegården, og vi kigger også på, om der er andre steder i København, hvor vi skal ind og forenkle p-reglerne,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) her til aften i en pressemeddelelse.

Dronningegårdens p-ordning bliver erstattet af en almindelig p-ordning, hvor bilisterne skal betale for deres parkering ligesom i resten af byens betalingszoner. Men der vil ikke længere være tale om, at man kun må parkere en time, og derfor skal man heller ikke længere indstille p-skiven.

Den nye ordning træder i kraft 1. marts 2016.

Samtiddig har Center for Parkering indført en systematisk overvågning af de 20 veje i kommunen, hvor der bliver udstedt flest afgifter. Det sker for at finde ud af, om der også her skal gøres noget for at forenkle reglerne.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Hillerødmotorvejen

Se oversigten: Her er planen for milliardinvesteringer i infrastruktur i Region Hovedstaden

movia lempelser

I dag åbner busserne igen fordøren for passagerer

Hillerødmotorvejen

Regeringen klar med milliarder til Hillerødmotorvejen: Skal forlænges og udvides

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere