DF'er: Mange overdrevne typer til Copenhagen Pride

Formanden for DF København, Jens Vornøe, beklager at partifælle langer ud efter homoseksuelle. Han giver dog samtidig stikpille til Copenhagen Pride.

Foto: Nikolai Linares - Scanpix

I et læserbrev i JyskeVestkysten kalder lokalpolitikeren Anni Grimm (Dansk Folkeparti) homoseksuelle for afvigere.

Det har udløst en skriftlig advarsel fra partitoppen i Dansk Folkeparti - men også partiets formand i København blander sig i debatten. 

Det skriver Out & About. 

Læs også Verdens ældste bøssebar fylder 100 år

Hun taler ikke på partiets vegne

Formand for DF København Jens Vornøe er selv homoseksuel, og han har kommenteret de seneste dages debat med et læserbrev i JyskeVestkysten. 

Her gør han det klart, at Anni Grimm talte på egne vegne og ikke på hele partiets, da hun brugte ordet 'afvigere'. 

-  Jeg håber med dette indlæg, at jeg kan bidrage positivt til debatten – og minde om, at der så sandelig også er plads til forskellige mennesker hos DF –  også homoseksuelle – hvilket jeg om nogen er beviset på som formand for den største DF lokalforening og folketingskandidat, skriver han blandt andet. 

Læs også Svensk støtte til verdens største homofest i København

Beklager sig over Copenhagen Pride

Anni Grim kaldte dog ikke kun homoseksuelle for afvigere. Hun gik endnu videre og beklagede sig over, at hun er tvunget til at se på homoseksuelle i tv og til fest på gaden:

- Problemet opstår jo netop kun, fordi disse afvigere vil påtvinge mig og andre dels at overvære deres mere eller mindre provokerende seksuelle udfoldelser på åben gade eller på landsdækkende tv, skriver hun med henvisning til Copenhagen Pride, som hvert år finder sted i Københavns gader. 

Og netop her kommer københavner-formanden partifællen i møde. 

Læs også Regeringen vil hente store homo-events til København

Formand for DF København: Et almindeligt liv langt væk fra parykker og høje sko

Jens Vornøe ser en masse positive ting i priden, men kunne også godt tænke sig, at det i højere grad var fyldt med flere homoseksuelle, som ikke nødvendigvis behøver at iføre sig parykker og høje sko på den festlige dag.

- Hvis jeg skal forholde mig til sagen om gay pride, så kan jeg sagtens se en masse positivt i det – men jeg kan så sandelig også se en hel masse overdrevne typer, som ligger langt væk fra min egen seksualitet og verden. Jeg så gerne priden fyldt op men langt flere homoseksuelle, som ønsker at leve et helt normalt 8-16 liv som alle andre mennesker – et almindeligt liv om man vil, langt væk fra parykker og høje sko.

- Hvis jeg ville have høje sko på for at vise min seksualitet, så behøver jeg ikke have en pride eller andre organisationer til at fremme dette – så ville jeg bare tage dem på, skriver han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?