Derfor er der mere politi på gaderne

USAs udenrigsminister kommer på besøg, og politiet øver sig på opgaven

USAs udenrigsminister John Kerry kommer på et døgnlangt besøg i Danmark på torsdag. Og det medfører en sikkerhedsopgave så stor, at Københavns politi er gået i gang med at øve sig på opgaven.

I dag vil man frem til klokken 17 og igen i morgen fra 10 til 13 kunne opleve en hel del mere politi i gaderne end normalt.

-Det skyldes, at Københavns Politi træner nogle af de politidiscipliner, som blandt andet bliver anvendt til at sikre personers sikkerhed under statsbesøg. Der vil også blive kørt kortege gennem byen. Alle opfordres til at følge de anvisninger, som politiet giver. Træningen har til formål at øve politioperative handlemåder og samarbejde mellem forskellige politiafdelinger, meddeler Københavns Politi.

I morgen inddrages der en helikopter i træningen. Den er et uvurderligt redskab for politiet, når der skal skabes overblik over byen, bilkorteger og trafik i øvrigt. En del af træningen betyder desuden, at der vil blive brugt øvelsesammunition.

-Det er meget vigtigt, at vi løbende får holdt de politimæssige discipliner ved lige, specielt i en tid, hvor der er en generelt øget trussel mod Danmark. Vi bruger derfor det nært forestående statsbesøg til en finpudsning af koncepterne siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

John Kerry skal mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen og udenrigsminister Kristian Jensen.

Den 17. juni flyver den 72-årige amerikanske minister og hans danske kollega videre til Grønland, hvor det skal handle om klimaforandringer.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere