Copenhagen Marathon sætter vild rekord

Det københavnske maraton, som i morgen overtager Københavns gader med 11.000 løbestærke mennesker fra hele verden, sætter ny vild rekord.

91 forskellige nationaliteter.

Så mange lande er repræsenteret ved dette års Telenor Copenhagen Marathon, som løber af stablen i morgen søndag den 22. maj klokken 09.30.

Og det er en markant rekord i forhold til 2015, hvor 75 lande deltog til den 42,195 kilometer lange løbetur, som arrangørerne kalder "en international gadefest".

Foruden rekorden for nationaliteter er også det samlede antal af udenlandske deltagere højere end nogensinde. 

Ved Telenor Copenhagen Marathon deltager mere end 3300 løbere fra udlandet - svarende til en andel på 32% af alle løbere. Og det siger ikke så lidt, lyder det fra Jeanette Eskildsen, der er kommunikationsansvarlig ved Telenor Copenhagen Marathon.

- Det siger noget om, at vi efterhånden er ved at slå vores navn fast og blive mere kendte i udlandet. Tallet har været støt sigende de sidste år, så det siger noget om, at kendskabet til vores maraton er øget i udlandet. Og at folk har lyst til at rejse til København for den fantastiske stemning, som vi har til vores maraton.

Læs også: Sådan påvirker CPH Marathon trafikken i København

- Den skiller sig faktisk lidt ud, fordi man løber inde i byen på en central rute - det at det er et rent bymaraton med underholdning langs ruten, det gør, at der kommer en fantastisk stemning, siger Jeanette Eskildsen til TV 2 Lorry.

Det er særligt tilrejsende fra nabolandende Sverige, Storbritannien, Tyskland og Norge, som trækkes til København, men der vil også være deltagere fra både Japan og USA i gadebilledet i morgen.

Og det er ikke uden grund, at mange internationale løbere kigger mod København, når de skal udvælge marathons til sæsonen.

Det er nemlig bystemningen og Københavns internationale status, som lokker. Ruten snor sig gennem det indre København på en flad og central rute, hvor stemningen og den afslappede atmosfære fylder blandt de mange løbere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere