Carlsberg fyrer 2000 i ny plan

Stor spareplan koster hoveder i Carlsberg. I alt skæres 2000 stillinger.

Carlsberg rydder kraftigt op i butikken og starter et enormt omstruktureringsprogram, der skal forbedre bundlinjen med op til to milliarder kroner fra 2018. Det oplyser bryggeriet i sit regnskab for tredje kvartal.

Det nye program skal forbedre Carlsbergs indtjening og pengestrømme og indebærer en samling af både tidligere initiativer samt en række nye tiltag. Det kommer for at rette op på Carlsbergs skrantende forfatning de senere år, siger Carlsbergs topchef.

- I erkendelse af, at udviklingen i resultaterne i de seneste år ikke har været tilfredsstillende, tager vi yderligere skridt til at forberede Carlsberg-gruppen til fremtiden, siger topchef Cees 't Hart i en pressemeddelelse og tilføjer:

- For at kunne føre strategien ud i livet, bliver der på kort sigt taget initiativer for at sikre, at vi har en passende omkostningsbase.

I alt skal der skæres 2000 stillinger, hvoraf 1300 allerede er orienteret.

- Der er blevet afskediget 1300 ansatte på verdensplan. Det er allerede eksekveret. De 2000 afskedigelser sker på tværs af hele gruppen, og der er tale om funktionærstillinger, siger presseansvarlig for Carlsberg i Danmark Kasper Elbjørn til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Vi orienterer ikke om afskedigelser på landebasis, men i Danmark bidrog man allerede tidligere på året til dette initiativ.

I alt ventes programmet at koste 10 milliarder kroner i nedskrivninger og omkostninger, hvoraf de 8,5 milliarder kroner rammer 2015-resultaterne.

I tredje kvartal var der således særlige poster på 7,7 milliarder kroner - især på grund af nedskrivninger i Rusland og Kina.

Når programmet er gennemført, ventes det at give en årlig forbedring af overskuddet på 1,5 til 2 milliarder kroner fra 2018.

Samtidig brygger Carlsberg-ledelsen på en ny strategi, Sail 2022, som vil blive meldt ud om et halvt år i forbindelse med regnskabet for første kvartal af 2016.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere