Brand på psykiatrisk botilbud: En død og flere tilskadekomne

På et botilbud på Sundbygårdsvej på Amager opstod der ild i et værelse. En er død ved branden, mens flere er kommet til skade.

Hovedstadens Beredskab var omkring 20 brandmænd, da branden på Center Amager skulle slukkes. Foto: Steven Knap / Droto.dk

Hovedstadens Beredskab var omkring 20 brandmænd, da branden på Center Amager skulle slukkes. Foto: Steven Knap / Droto.dk

1 af 2

En brand har hærget på det socialpsykiatriske center og botilbud Center Amager på Sundbygårdsvej i København.

Det bekræfter Københavns Politi overfor TV 2 Lorry.

- Der opstod ild på et værelse, og flere personer er blevet påvirket af røgforgiftning, siger Michael Andersen, vagtchef hos Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Læs også Flere beboere evakueret efter brand i opgang

Ved branden er en cirka 50-årig mand afgået ved døden, oplyser Henrik Suhr, der er pressetalsmand for Københavns Politi, til TV 2. Manden havde ingen pårørende.

Hovedstadens Beredskab modtog anmeldelsen klokken 13.31.

- Vi var omkring 20 personer på stedet. Branden er slukket nu, siger Mads Dragersen, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab.

Hovedstadens Beredskab skrev i første omgang på Twitter, at ilden var opstået i et plejehjem. Ifølge Københavns Politi er der dog tale om "et botilbud for nogle socialt udfordrede", oplyser vagtchef Michael Andersen.

Center Amager er bosat på Sundbygårdsvej 1-3, hvor branden skadede flere.

Det skal nu efterforskes, hvordan branden opstod.

Opdateres...

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik