Børnebørn røvede farmor og stak ild til hendes kolonihavehus

To børnebørn og en tredje medsammensvoren er idømt fængselsstraffe i bizar sag, hvor de bedøvede deres farmor, røvede hendes arbejdsplads og brændte hendes kolonihavehus ned.

Hvad der startede som en listig, men stærkt forbryderisk plan, er nu endt med fængselsdomme for tre unge københavnere.

En 20-årig mand er sammen med sin fætter på 16 år og deres fælles veninde på 15 år blevet idømt ubetingede og betingede fængselsstraffe i en opsigtsvækkende forbrydelse mod fætrenes egen farmor.

Dommen modtog de to fætre og veninden for at have bedøvet fætrenes bedstemor med pillet, røvet hendes arbejdsplads og brændt hendes kolonihavehus ned.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Det er en usædvanlig sag. Dels er to af dem meget unge, dels ser vi sjældent, at nogen forsøger at røve deres bedstemor og stikker ild på hendes hus, siger anklager Michelle Lindegaard fra Københavns Vestegns Politi.

Bedøvede farmor og røvede hendes café

Ifølge anklagen blev planen undfanget i hovedet hos en ung mand fra København tilbage i oktober sidste år, da manden var 20 år.

Han havde fået den idé at skaffe penge ved at give sin 74-årige farmor beroligende piller for i al list at kunne låne nøglen til hendes arbejdsplads – en café i København – som han så ville lænse for al værdi.

Efter at have delt sine planer i plenum med sin 16-årige fætter og deres fælles veninde – en pige på 15 år -  viste det sig, at de to også fandt den idé skudsikker og skæppeskøn.

Derfor satte forbrydertrioen sig for at gøre idéen til virkelighed.

De gav farmoren beroligende piller i en drik, og mens hun sov – enten som følge af træthed eller måske pillernes sløvende effekt – røvede den ældste fætter hendes café for omkring 75.000 kroner, mens de to andre holdt vagt.

Fejrede det med spiritus og cigaretter i farmors kolonihavehus

Efter den vellykkede operation valgte de tre kumpaner at søge tilflugt i farmorens kolonihavehus, hvor de iværksatte en fejring af egen succes med spiritus og cigaretter, som de havde stjålet i caféen.

Pegene, der var blevet stjålet i caféen, fordelte de tre mellem sig.

Men lykken viste sig dog at være flygtig for forbrydertrioen. Farmor fattede nemlig mistanke og konfronterede det ældste barnebarn med sine formodninger.

Det valgte den 20-årige at tage meget ilde op.

Han blev nemlig så edderspændt, at han reagerede på konfrontationen ved at hælde brandbare væsker ud i farmors kolonihavehus og stak ild til det, så huset led stor skade.

Tre gange fængsel

Onsdag sad de tre så på anklagebænken foran en domsmandsret i Glostrup.

Det nu 21-årige barnebarn blev som hovedgerningsmand idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for røveriforsøg og ildspåsættelse.

Den yngre fætter og veninden fik hver ni måneders betinget fængsel for deres andel i røveriforsøget.

- Fordi de gav hende beroligende midler, mente vi, at der ikke kun var tale om indbrud, men om røveri. Og eftersom det er uvist, om pillerne havde nogen effekt, kan der kun blive tale om forsøg på røveri, siger anklager Michelle Lindegaard.

Den 16-årige accepterede dommen, mens de to andre overvejer at anke.