Bøf til 650 kr: MASH er verdens største importør af Kobe-kød

Københavnerne er vilde med eksklusive og ualmindelig dyre japanske bøffer, så vilde at MASH-bøfhusene er verdens største importør.

Foto: MASH

00:24

1 af 2

100 gram kobebøf koster 650 kr.

Men den pris er åbenbart ikke noget, der tager appetitten hos danskerne.

MASH-bøfhusene, er sælger det eftertragtede og ualmindelige dyre oksekød, er faktisk verdens største aftager.

- Der er en jævn efterspørgsel på kobekød. Folk har hørt om det eksklusive og sagnomspundne kød. Nogle kommer kun og prøver det en gang. Andre kommer igen og igen, fordi de synes, kødet er så fantastisk. Det er jo et spørgsmål om smag, om man kan lide kobekød, siger Food Director Dan Christiansen til Berlingske.

Kødet kommer fra den japanske kvægrace Tajima og bliver opdrættet i byen Kobe. Ifølge avisen er det ekstremt svært at skaffe kødet, og i første omgang kunne MASH første få tre stykker kvæg om måneden.

 Men i slutningen af næste år har MASH fået kontrakt på 50 procent af alt kobekød der forlader Japan.

Det er det japanske firma Wagyu Direct der leverer kobekødet til MASH.

- Hvert år opdrætter vi 6.000 stykker Tajima-kvæg, hvoraf 3.000 bliver til kobekød. Af dem bliver kun 300 udvalgt til eksport, siger Hisato Hamada til Berlingske, der i øvrigt afkræfter myten om at køerne kun drikker japanske øl.

Men der er dog tale om ekstremt gode levevilkår for dyrene. De bliver blandt andet masseret og hører klassisk musik.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik