Asyl Cup: 'Vi vil bruge bolden til at byde velkommen'

Fodbolden er en stor del af dansk sportskultur og nu også et led i integration af asylansøgere.

100 asylansøgere fra hele landet tørner i dag sammen på grønsværen ved Ryparken i København, når Hajduk Asyl Cup skydes igang for første gang.

- Fodbold er verdens bedste spil, der samler folk og skaber glæde over alt i verden. Vi vil bruge fodbolden til at byde de mennesker velkommen, der er flygtet fra krig og give dem et afbræk fra deres dagligdag. Vi tror på, den her dag bliver en kæmpe oplevelse, siger talsperson for Hajduk Asyl Cup, Henrik Stærke Voigt. 

Han er til dagligt aktiv i Østerbro-fodboldklubben Hajduk SPuL, der har taget initiativ til turneringen. 

Året igennem har de indsamlet penge ved deres hjemmekampe, så de kan betale asylansøgernes transport. Samtidig har de indsamlet fodboldstøvler og lignende for at få udstyr nok til alle spillere. 

- Vi er rigtig glade for den store opbakning, vi har fået. Uden den støtte, var turneringen ikke blevet til noget, siger Henrik Stærke Voigt.

Der er 16 hold med i dagens turnering, og størstedelen af dem består af asylansøgere. Blandt andet stiller Center Sandholm og Dansk Flygtningehjælps ungdomsorganisation med hold. Men Asyl Cup er ikke forbeholdt asylansøgere. 

- Der vil være omkring en håndfuld hold, som til daglig spiller under DBU København. Det har været vigtigt for os, så vi også bruger turneringen til at skabe et reelt kulturmøde, siger Henrik Stærke Voigt. 

Han håber, lokalområdet vil bakke op om kulturmødet, og derfor byder Asyl Cup også på livemusik, madboder og boldlege for de små. 

-  Folk fra lokalområdet er mere end velkomne, og vi håber virkelig, de har lyst til at bakke op. Vi satser nemlig på at gøre Hajduk Asyl Cup til en tilbagevendende begivenhed, siger Henrik Stærke Voigt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Magnus Kaastrup 1

playUng fodboldspiller nægter at droppe drømmen trods tre diagnoser

Lyngbydirektør

Tilskuere bydes igen velkommen på landets stadioner: Lyngby-direktør er lykkelig

20_percent

playOL-skatere: Vi er bange for at køre ind i børnene

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere