Arbejdsmiljø halter på metrobyggeri: Rekordstort antal bøder

Copenhagen Metro Team er den virksomhed i landet, der de seneste to år, har fået flest bøder for at bryde arbejdsmiljøloven.

Copenhagen Metro Team, som opfører Københavns metro, har en rigtig kedelig rekord. Det er nemlig den virksomhed i hele landet, der de seneste to år har fået flest bøder for at bryde arbejdsmiljøloven.

Det fortæller DR Nyheder, som har fået aktindsigt i opgørelser fra politiet og Arbejdstilsynet.

Italienske Salini Impregilo, der ejer selskabet, har sammenlagt modtaget 33 bøder i 2015 og 2016. 

Desuden er der, ifølge DR, sket over 400 ulykker, siden byggeriet startede, og det er langt over Metroselskabets mål.

Metroselskabet er det offentlige selskab, der styrer metrobyggeriet.

Peter Hasle fra Aalborg Universitet betegner over for DR Nyheder tallene som bemærkelsesværdige. For antallet af bøder er nemlig markant højere end blandt andre store entreprenører, som har ligeså mange eller flere ansatte. 

Underdirektøren i Copenhagen Metro Team, Sigurd Nissen-Petersen, siger til DR Nyheder:

quote Vi har haft en del udfordringer, og vi har stadig udfordringer, og vi kommer også til at have udfordringer i fremtiden

Sigurd Nissen-Petersen, underdirektør, Copenhagen Metro Team

- Jeg ved ikke, om vi har større problemer end andre. Men de problemer vi har, tager vi meget alvorligt, og dem arbejder vi med.

Og han påpeger, at selskabet har mange ansatte på mange byggepladser.

- Vi har haft en del udfordringer, og vi har stadig udfordringer, og vi kommer også til at have udfordringer i fremtiden.

- Men det går den rigtige vej med arbejdsmiljøet. Og det arbejde, vi har lavet især de seneste år, begynder at bære frugt, siger underdirektøren.