Ammende kvinde på bibliotek blev bedt om at flytte sig

Amning i det offentlige rum er et tilbagevende debatemne. En bibliotekar har nu bedt en ammende kvinde om at flytte sig.

En kvinde blev onsdag bedt om at flytte sig, mens hun ammede sit barn på Sundby Bibliotek, der er en del af kulturhuset Kvarterhuset. 

TV 2 Lorry er blevet gjort opmærksom på episoden af Freia Dam, der selv var tilstede på biblioteket og har skrevet et opslag om det i facebookgruppen "Amager" . 

- Hun gjorde det helt stille, og hvis den mandlige bibliotekar ikke havde påtalt det og bedt hende gå, så havde jeg nok ikke opdaget hende, fortæller hun om situationen. 

 
 

Da Freia Dam hører bibliotekaren bede den ammende kvinde om at pakke sammen, blander hun sig i samtalen, og det udvikler sig til en diskussion.

De to kvinder får ifølge Freia Dam at vide, at amning skal ske et andet sted end på Sundby Bibliotek. 

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at et sted som Sundby Bibliotek og Kvarterhuset i det hele taget, hvor der er et kæmpe legerum for børn, babyrytmik og barselscafe, render medarbejdere rundt og forbyder amning på stedet, siger Freia Dam. 

Vil gerne give en undskyldning

TV 2 Lorry har i dag været i kontakt med Kirsten Præstegaard, der er leder af Sundby Bibliotek.

Hun siger, at hun har talt med den pågældende bibliotekar og beklager episoden.

Ifølge Kirsten Præstegaard bad bibliotekaren den ammende kvinde om at flytte sig, fordi hun sad på en trafikeret trappe i bibliotekets borgerserviceafdeling og var til gene for andre.

- Hun sad slet ikke på trappen, hun sad på en stol ved et bord ved siden af trappen, lyder det dog fra Freia Dam. 

Kirsten Præstegaard kan ikke svare på, om bibliotekaren har sagt til den ammende kvinde, at man ikke må amme på Sundby Bibliotek, men hun har selv modtaget en klage fra hende, hvortil hun har svaret, at den pågældende bibliotekar gerne vil mødes og give den ammende kvinde en undskyldning.  

Derudover understreger hun, at man gerne må amme på Sundby Bibliotek. Sådan har det altid været, og der er en særlig stol til formålet i børneafdelingen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere